fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

raspad_juge - 73340 - 01.09.2012 : Ratko Obrenovic Detroit, USA - best (1)

Najtačniji opis rata i razloga ratovanja
Kako je bilo moguće otcjepljenje Bosne i Hercegovine bez saglasnosti srpskog naroda?

I BiH i Hrvatska i sve federalne jedinice bivše Jugoslavije nisu konstituisane na demokratski način. Prvobitna Jugoslavija je bila unitarna država. Jeste jednim protiv-ustavnim aktom, tadašnja vlast sa Hrvatima (negdje 1939. godine) dogovorili izdvajanje jednog dijela teritorije koja će se zvati Hrvatska. Međutim, to je bilo protiv-ustavno i nikada nije prošlo kroz Parlament.

Dakle, ta unitarna jugoslavija voljom komunista, u toku i nakon Drugog svjetskog rata, pretvara se u federaciju.

Komunisti izmišljaju nove nacije. Izmišljaju makednonsku, crnogorsku a trideset godina poslije rata i muslimansku naciju. Izmišljanje nacija u Jugoslaviji je bilo tragično!.

Hrvatska federalna jedinica je konstituisana voljom komunista, bez ikakve demokratske procedure, ali su i komunisti dali garancije da je ta federalna jedinica, kako su oni rekli, država i hrvatskog naroda i srpskog naroda koji živi u Hrvatskoj. Jer kada je tkz. Vojna granica pod Austro-ugarskom propojena .... Srbi su dobili.. Šta je to značilo? Da Hrvati nisu mogli proglasiti Srbe i proglasiti nezavisnost bez saglasnosti političkih predstavnika srpskog naroda koji u njoj živi.

U Bosni i Hercegovini je to bilo još jasnije. U BiH ni jedan od tih konstituivnih faktora nije imao apsolutnu većinu. Imali su Srbi do Drugog svjetskog rata, u kome je nad njima izvršen genocid. Posle rata to više nisu imali.

Bosna i Hercegovina je konstituisana kao federalna jedinica Srba, Hrvata i muslimana. I samo njihovom saglasnošću mogao je da se menja status Bosne i Hercegovine, što znači da muslimani i Hrvati nisu mogli da se dogovore i preglasaju Srbe. A to se i desilo! I kakvi bismo mi Srbi bili narod da se tome nismo suprotstavili? A bili smo dovoljno pošteni da unaprije kažemo: "Nemate pravo da nama Srbima ukinete status konstituivnog naroda!"
Idi na stranu - |listaj dalje|