fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

cetnici - 72910 - 18.08.2012 : Novak Alimpić Beograd - best (0)

O Draži Mihajloviću


Dražino mučenje

Prva velika Dražina greška je bila sprečavanje likvidacije lažnog Broza, tj. Valtera Jožefa, poljskog Jevrejina koga je engleska služba ubacila u zatvoru, nakon likvidiranja pravog Broza koji nije bio zagorac već Italijan, čiji su preci živeli u Sloveniji a potom u Zagrebu. U severnoj Italiji i danas postoji selo Brozzi, na severu te zemlje u blizini granice sa Švajcarskoj.

Umesto da odmah u startu uništi crvenu kugu, Draža pravi savez sa satanom, koji će mu kasnije zabiti nož u leđa.

Englezi ga stalno stopiraju da čeka, jer njima odgovara da se Hitler neometano snabdeva iz Grčke. Jer su Hitlera i hranili da se bije sa Rusima. U Bosni se krvarilo, to nikome nije smetalo.

Dragišu Vasića dovodi u Štab, pa su tako i Staljin i Tito dobili uho u njegovoj centrali...

Ne prelazi Drinu sa ozbiljnijim snagama da bije ustaše i da mangupi ne hvataju Srbe u partizane.

Pri povlačenju, Momčilo Đujić gubi silno ljudstvo držeći Draži odstupnicu, da bi se Draža nešto kasnije uputio nazad u Srbiju. Ravnogorski pokret na Zelengori je likvidiran. Draža gubi i "jedinog sina" Voju...

U isto vrijeme, Karađorđevići putem radio Londona traže od naroda da stupaju u partizane? A ginulo se po principu "za koga, za otadžbinu!"

Dražin kraj

Dražu su izdali Englezi, Karađorđevići, Dragiša Vasić, rođena ćerka, i pastorak, koji su bili "partizani". Žena mu Jelica, ljubav iz školskih dana, beše gravidna kada je uze za ženu. Onaj što šeta sa Vukom Ravnom gorom nije mu unuk. A nije ni Vuk Vuk, isto kao što nije bio ni četnik.

Glavni šifrant između kralja i Draže, Nikola Milovanović, je izdao Dražu! Draža je bio oboleo od tifusa, pa je bio prilično zanemoćao. Čerčil je sa Titom i Nikolom Milovanovićem vabio Dražu na avion za prebacivanje u Italiju. Dolazi na pranjane, Englezi i preobučeni partizani ga uvode u avion sa pratnjom od tri čoveka, avion poleće... Avion se spušta u Tuzlu, to zlo Srpsko, a onda Dražu vraćajuu Beograd kao Čerčilov poklon Titu za rođendan!

Po poletanju aviona, odmah brojna partizanska zaseda počinje sa vatrom. Poslednja četnička bitka i pogibelj.

Nikola Milovanović je kompletnu četničku arhivu predao Titu, nakon čega je postao visoki oficir OZNE. Dobio je čak i kuću na Dedinju, ali mu je sin preminuo od raka - za njegovog zemana.

Vrlo su interesanto pročitati knjige "Kroz tajni arhiv udbe 1 i 2"... Ja sam ih pročitao u šestom-sedmom razredu osnovne škole, a petnaest godina nakon toga sam saznao da je on taj izdajnik.

Kada je Draža na suđenju, u mimohodu rekao Dragom Jovanoviću: "Izdade Nikola" nije mislio na Nikolu Kalabića!
Idi na stranu - |listaj dalje|