fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

cetnici - 72894 - 18.08.2012 : Novak Alimpić Beograd - best (0)

Početak bratoubilačkog rata


Našoj Ravnoj gori je pretio slom. Četnici su tad bili "petmetkovići" i manje...

Milan Kalabić, koji je izjavio da će lično ubiti sina Nikolu Kalabća, bio je jedan od komandanata Milana Nedića. On je lično prihvatio razbijenog Vučka Ignjatovića i predao mu komandu nad svojim jedinicama, jer je iskusan gerilac.

U pomoć dolazi kralj svih četnika Kosta Pećanac.(1) Dolazi i Mita Ljotić. Nikola Kalabić, očajan zbog nedostatka municije, odlazi ocu Milanu. Milan vadi pištolj na sina: "Pucaj, pucaj, bolje ti, nego da me ubiju crveni! Pušta suzu i grli sina!

Milan Kalabić od Nemaca vabi osam kamiona municije, da bi se tukao sa crvenima. Svih osam kamiona se istovara na Ravnoj gori.

E, onda počinje "Alo Požega, cico lezi! Gaženje crvenih sas srbijanski opanci...

Uključuju se Nemci, Nedić od četnika traži puštanje Nemaca i dobija ga. Crveni tek su u Foči stali.

Partizani izmislili da su "veliki borci za ranjenike" a na Zlatiboru na Palisadu ostavili više od 500 ranjenika!

Nemci sve ranjenike gaze tenkovima! Partizani nam dolaze u Srbiju preko Raške oblasti, tek sa Pekom kad Rusi bejase u Turn Severinu.

Danas na Palisadu imućni gaze po nekadašnjem stratištu partizana, ostavljenih ranjenika.

Porodica Kalabić je krvavo platila onih osam kamiona municije. Svi su sem Nikole zatočeni na Banjici. Milana su Nemci vukli po staklu, dok mu utroba nije ispala. Ako to nešto znači, Milan Kalabic je umirao lagano ali nije krik pustio.

Vučka Ignjatijevića, komandanta Požege , ubijaju Ljotićevci u Novoj Varoši 1942. godine.

Nikoli Kalabiću u Bosni ubijaju sina od 15 godina, mislim "Kurjakovi majevički partizani".

Nikolu Kalabića crveni ubijaju u zasedi u okolini Valjeva, i na samrti Nikola ih je izradio i ratnu torbu uspeo da ćušne u septičku jamu nekog seljaka. Uspeo da sačuva saradnike od Udbinih ubica. Taj seljak nalazi torbu 1962. godine i nosi je UDBI ali više nije bila upotrebljiva. Ni njemu se ne zna za grob, sve ostalo su laži udbe.

Komunisti su vodali i nekog glumca iz Valjeva i prikazivali ga kao Nikolu. Na slici, taj glumac stoji pokraj Mande, opakog partizana. Manda je bio visok 165, pa ako je po slici Nikola ima 170 cm visinu, a dobro je poznato da je on bio gorostas iz našeg plemena "Drobnjaka" i da je bio visok 195 cm. Na toj slici "Dražinih hvatača" jedan partizan ima šmajser sa nakrivljenom cevi, koji su Nemci pravili u maloj seriji za gradske borbe u Ukrajini. Ta klapa da se privuče Draži i da ga zezne? Lažu crveni kao psi!


(1)Kosta Pećanac je bio čovek bez čijih akcija nikad ne bi mogao biti probijen Solunski front i odneta je brza srpska pobeda. Dobijen je 1. svetski rat u trenutku kada su Engleska i Francuska sa penkalom krenuli na potpis separatnog mira. Srbi su tada promjenili tok istorije!

Nemački kajzer je napisao buugarskom kralju: "Izgubili smo rat zbog 60 hiljada srpskih vojnika? Sramota! Neviđena sramota. Neviđena sramota...
Idi na stranu - |listaj dalje|