fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

spomenar - 7282 - 01.04.2006 : Devojcica Florida - best (0)

Od mosta do gornje trafike


Nikako mi nije jasno zasto su Rogaticu zvali čarsija? Možda zbog toga što je posedovala džamiju, ili je nešto lepše izgledala od Sokoca? U toj Rogatici sam imala par drugara i jednu veliku ljubav, ali mi je uvijek bila jako odvratna. Verovatno zbog toga što su Rogatičani uvijek umišljali da su bolji od nas Sokočana! Sećam se da su Sokočani i Rogatičani uvek bili u svađi. U ono vreme, pre 20 godina, tuče su bile česte jer "balvanaši" (čitaj Sokočani) nisu mogli da se slože sa tikvarima iz Rogatice.

Sve što su oni imali, mi smo imali bolje. Naš je park je vredeo tada više od pola Rogatice. Doduše, imali su više kafića ali je "Viktorija" bila bolja nego njihovih petnaest. U njihovom hotelu sam imala osećaj da čekam voz, ko zna možda je ponekad i neki ćiro naišao!

Moje druženje je počelo u Radio-klubu. To su bili moji prvi izlasci. Ja, Olja, Ljilja, Draženka, Vesna, a od muških braća Zoran i Goran Samardžije, Malenica i Oda. Ponekad bi zalutali pokojni Radiša Bjelaković i Stanija. Bilo je i mnogo drugih. Sastajali smo se u parku, pravili pijanke... Ponekad bi završavali u Starom hotelu gde se pravilo disko u sali za folklor. Kada bi nekome bila prazna kuća, napravili bi žurku...

leptiriBože, kako su to bila lepa vremena! I dok ovo pišem, u stomaku mi počinju da titraju leptiri, isti onaj osećaj kada sam se prvi put zaljubila, hahhahha.

E, o tome neću sada da pišem, jer bi se ta priča bila jako duga, a završila bi se tek u 2006. godini...

Iz ovog vremena, pomenuću i Mijata, čoveka koji je u to vreme bio privlačan za devojčice. Možda i zbog toga što se razlikovao od drugih. Kako i sam kaže "furao je svoj fazon". On se uklapao u naše društvo, ponekad bi nam dao pokoju cigaru ili bi podelio pivo sa nama. Možda je primjećivao da se nekoj od mojih drugarica i sviđa. Bile smo klinke! Ovo važi i za onog Želka iz Vancuvera i još par lepih momaka iz Sokoca. Ne za sve momke, naravno!

Ljudi su se uvek delili na dobre i loše. Na primer, Cepu sam obožavala... hahahhaha... On je za mene legenda, i veliko "spadalo" ali sad mogu reći i ostajem pri tome da mu dugujem život. Samo on i ja znamo pravu istinu, i dok živim na ovom svetu to mu nikada neću zaboraviti.

leptiriKad odrastes u Sokocu i kada se setis dragih osoba, ni jedan politicar ne moze mi pomutiti zdrav razum. Nije potrebno dalje da pisem... Još uvek imam želju da se prosetam od mosta do gornje trafike.
Idi na stranu - |listaj dalje|