fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

zaboravljeni - 72597 - 11.08.2012 : Aleksandra Pajkić Zvornik - best (0)

Ranko (Dušan) Skopljak


Na moje veliko iznenađenje, upravo sam u ovoj vašoj evidenciji o nestalima našla Ranka (Dušan) Skopljak pod rednim brojem 90. Kako vidim njegov sin Saša Skopljak vas je kontaktirao i demantovao podatke o mestu boravka, pa se i ja se pridružujem tome i tvrdim da je on nestao na liniji Usijela, Čekrčići istog ovog datuma koji je naveden. Nikada nisu imali stan na pomenutom mestu. Već sam pisala o misteriji njegovog nestanka i dešavanja posle toga tako da me ovaj podatak još više zbunjuje.

Kao što sam spomenula bilo je i onih koji su tvrdili da su Ranka Skopljaka zvani Braco vidjeli u Visokom 1994 god. Jedan od svedoka sada pokojni dr. Lalić koji je poznavao mog ujaka još od pre rata dao je izjavu u sudu overenu da ga je video i da su se pozdravili. S obzirom da su Ranka čuvala dvojica naoružanih stražara nisu smeli da razgovaraju.

Ja vam sada postavljam isto pitanje kao i moj rođak da li imate nešto više podataka o izvoru informacija da je on odveden sa navedene adrese kao i ko je izvor.

Da li je sve ovo moguće , pokušavam da nađem izlaz iz začaranog kruga, ali svaki put kad se on pokrene, meni liči na horor film.

Izvor podataka za ovaj spisak je MUP Republike Srpske, a ja sam ga dobio preko Saveza logoraša Republike Srpske. Za ostale da napomenem da ti govoriš o spisku Sarajevskog masakra, tj. o spisku pobijenih Srba u Sarajevu.

Ni meni nije mi jasno kako se Rankovo ime našlo na ovom spisku! Jedino logično objašnjenje jeste da je u Sarajevu postojao još jedan Ranko Skopljak koji je živio na ovoj adresi.
Idi na stranu - |listaj dalje|