fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

zaboravljeni - 72488 - 09.08.2012 : Aleksandra Pajkić Zvornik - best (1)

Ranko (Dušan) Skopljak


Moj ujak Ranko (Dušana) Skopljak je rođen 29. 02. 1959 god. Nestao 31. 08. 1992 god, na položaju u Čekrčićima, tačnije Osjela ili Usjela - Prijeko. Sa porodicom je živeo u Čekrčićima - Dolipolju.

Koliko sam upoznata sa dešavanjima, on je bio sam u rovu i opkoljen sa svih strana. Pucnjevi su se čuli daleko u noć a posle je nastala mrtva tišina koja traje još i danas.

Posle njegovog nestanka do nas su stizale veoma kontradiktorne priče o njegovoj sudbini. Bilo je i onih koji su tvrdili da su ga vidjeli u Visokom 1994. godine.

Molim sve one koji mogu pomoći u vezi bilo kakve informacije vezane za ovaj slučaj da se jave. Naročito gospodina koji se potpisuje kao "Istrošeni", ako nešto zna ili je čuo o ovome. Ako neko od njegovih saboraca bude ovo čitao volela bih da našto detaljnije opiše sam događaj, kako i zašto je ostao sam u tom rovu, kako to da nije dobio podršku već je ostavljen tamo. Ne osuđujem nikoga, samo želim da znam šta se to tamo desilo.

Hvala svima unapred i nadam se da je vreme za istinu konačno došlo, bez obzira kakva je. Kada samo pomislim da tamo neko zna istinu o njemu i njegovoj sudbini, istinu za kojom tragamo godinama, ne mogu a da se ne pitam koliko smo ljudi pre svega? Ako ni ovoga puta ne budem uspjela da dobijem neku povratnu informaciju, u jednom sam sigurno uspjela - da vaskrsnem sećanje na njega.

Aleksandra,

molim te da još napišeš i Rankovo mjesto rođenja. Pored toga interesuje me i da li je bio oženjen, i ako jeste ko su mu članovi porodice.

Tvoj ujak se ne vodi u knjizi koju je objavila Boračka organizacija, pa bi bilo dobro da odete u lokalni BORS i da ga prijavite kako bi se ono našlo u drugom izdanju ove knjige.
Idi na stranu - |listaj dalje|