fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vogosca_rat - 71540 - 10.07.2012 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Poginuli borci Vogošće


Izgleda da je ova diskusija o poginulim borcima Vogošće krenula stranputicom, pa bih želio da po ovom pitanju napišem i svoj komentar.

Kao prvo, želio bih da pohvalim sve one koji se trude da na ovom portalu iznesu informacije o poginulim borcima, uključujući mjesto, datum i opis pogibije, kao i mjesto sahrane. Ovi podaci su zlata vrijedni i u svakom slučaju će biti korišteni za ažuriranje podataka u Virtualnom groblju.

Međutim, treba da shvatite da zvanični spiskovi već odavno postoje, i njih je napravila Boračka organizacija Republike Srpske. Spiskovi su po opštinama i ja ih koristim za kreiranje baze podataka na osnovu koje dodajem borce u Virtualno groblje.

Moram priznati da ni spiskovi BORS-a nisu perfektni, pa je za očekivanje da postoje i poginuli borci koji nisu upisani u njihovu knjigu. Jedan od mojih zadataka je da prilikom unosa podataka zabilježim i sve greške u tom spisku i namjera mi je da BORS-u pošaljem moje ispravke.

U isto vrijeme, napominjem da su svi ostali spiskovi nezvanični, pa nema potrebe da dižete toliko buke oko toga što nečije ime nedostaje.
Idi na stranu - |listaj dalje|