fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

betanija - 71482 - 09.07.2012 : Baki Beograd - best (2)

Betanija - akcija Vrana


Pozdrav svim borcima koji su se borili na obodima Sarajeva između 1992-1995. godine i slava junacima koji nisu više među nama!

Poštovani,

istine radi mislim da bi neke stvari trebalo pojasniti i reći ono šta se stvarno događalo na terenu Vogošće, brda Žuč, Betanje i Orahovog brijega u vreme kada je pukovnik Stupar Milorad sa svojom jedinicom bio na tom terenu.

Stupar je u rejon Vogošće došao 16. 12. 1993. godine i tamo je ostao sve do Badnjeg dana 1994. godine.

Akcija "Vrana" - to joj je naziv - koja se pominje na Betanji i Orahovom brijegu odigrala se 27. 12. 1993. godine i u njoj su pripadnici Stuparove jedinice pretrpjeli najžešće gubitke ikada, kako na Betanji gdje je poginuo kapetan Galjak Goran sa grupom svojih saboraca, tako i na Orahovom brijegu gdje je poginuo kapetan Dragan Stojković - Piksi sa svojim saborcima.

Zarad istine i poštovanja prema poginulim i prema učesnicima ovih događaja koji nisu ukaljali vojničku čast molim vas da govorimo rečnikom činjenica, a ne ostrašćenošću i srdžbom prema bilo kom učesniku tih borbi.

Ako postoji interesovanja, uskoro ću dati svoj širi doprinos ovoj temi, kako bi je otrgli od zaborava, sačuvali istinu i o istoriji sudili kada za to dođe vreme.

S poštovanjem, učesnik tih događanja!
Idi na stranu - |listaj dalje|