fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vogosca_rat - 71352 - 04.07.2012 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (2)

Zoran (Nenad) Bogojević


Željko,

Zoran Bogojević-Heto je prenešen iz Vogošće i sahranjen na "Malom Zejtinluku" u dvadestom redu. Moj tekst i F16 Brioni možeš staviti u njegovu ratnu biografiju.

Bilo bi dobro ako imaš i datum njegove pogibije da je uneseš? Usput da te pitam dali ćeš ti imati informacije o poginulim u SRK, u kojim su manjim jedinicama bili angažovani?

Pitam te za to jer je bilo puno ljudi koji su bili izbjeglice a poginuli su u borbama za Vogošću. Na osnovu podataka u kojoj su jedinici bili angažovani moglo bi se doći do broja poginulih boraca!

Pravi,

Zoran (Nedo) Bogojević rođen je 02.03.1962. godine u Sarajevu a poginuo je 02.07.1992. godine. BORS nema podataka o mjestu njegove pogibije.

Svako na ovoj stranici može da "poveže" neki članak sa borcem koji se već nalazi u Virutalnom groblju. Kada odeš na opciju "Ocjenite članak" izaberi "Poveži članak sa borcem", zatim izaberi njegovo ime i klikni na "Poveži borca sa člankom". Nakon izvjesnog vremena generisaće se nova stranica za tog borca, u ovom slučaju Zorana, koja će sadržati i tvoj članak. Kažem "nakon izvjesnog vremena" jer to "povezivanje" mora neko tj. ja da odobri.

Nemam podataka o pripadnosti brigadi, bataljonu ili četi za pojedine borce.

Uoči godišnjeg odmora sam počeo da unosim borce sa područja opštine Vogošća, stigao do rednog broja 83 i tu sam zastao. Vjerujem da ću uskoro nastaviti sa radom.

Jedan od problema koji imam jeste što su opštine Vogošća, Rajlovac i Koševo ( 3. sarajevska bridaga ) unesene na istom spisku, tako da će biti teško izdvojiti samo Vogošćanski bataljon.
Idi na stranu - |listaj dalje|