fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_komentari - 71240 - 01.07.2012 : Ratko Obrenovic Detroit, USA - best (0)

Nije bilo genocida nad muslimanima u BiH!


Odluka Haškog tribunala da bivšeg predsednika RS Radovana Karadžića oslobodi po jednoj tački optužnice za genocid potvrdvrđuje da se u Republici Srpskoj nije dogodio genocid.

"Sudska odluka apsolutno potvrđuje naše tvrdnje da se ovde nije desio genocid i demantuje sve one koji su na olak, politički način, političkim i medijskim pritiskom, hteli da to nakaleme Srbima i srpskom narodu. To je apsolutno promašeno", rekao je Dodik.

Dodik je dodao da su i ranije postojali pokušaji da se napravi, kako je ocenio, politička ujdurma "u kojoj bi se tragalo na nekim drugim mestima vezano za genocid", ali da je to u Republici Srpskoj - apsolutno propalo.

Sudije su u odluci o Karadžiću navele da tužioci nisu izneli dovoljno dokaza kako bi podržali tačku optužnice koja ga je teretila za masovna ubistva, proterivanje i progon muslimanskog i hrvatskog stanovništva iz bosanskih gradova od marta do decembra 1992. godine, na samom početku rata u Bosni. Ostala je optužba za genocid koja tereti Karadžića za učešće u masovnom ubistvu muslimana u Srebrenici 1995. godine.
Idi na stranu - |listaj dalje|