fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

zepa - 70847 - 22.06.2012 : Sarajlija Grand Forks - best (2)

Žepa i stradanje kolone


Gođenjac, pozdrav za tebe i sve ostale koji prate ovo. Na samom početku priče si se javio i objavio da ti je drago da sam se javio i da ti i ja imamao mnogo toga da razmjenimo, ali nažalost moram priznati da sve što sam ja naveo i pitao te za tvoje iskustvo ti na to ne odgovaraš u potpunosti. Naravno to je tvoja dobra volja i tvoj izbor. Držiš se komandira kojeg si vidio kako ubija borce iz tetejca k'o pijan za plot. Eto, ja te još jednom pitam ako možeš da nam svima kažeš šta ti znaš o slijedećem a to je:

 • Da li je Murat Šabanović bio tu i dogovarao razmjenu?
 • Da li je postignut sporazum o prolazu kolone?
 • Da li znaš išta o navedenom šumaru koji je bio vodič izvidnici?

  Nemoj ovo da shvatiš kao neko ispitivanje, odgovori ako želiš, ovo sam ponovo napisao jer sam u svom prijašnjem javljanju pisao o ovome ali nisi dodavao nikakve komentare ili odgovore.

  Pisao sam takođe da ako možeš i ako se sjećaš komandira koji je pucao po borcima, da ga i opišeš. Bilo kakav detalj će pomoći. Sam kažeš da i dan-danas imaš njegov tetejac, pa ako si ga već uzeo od njega onda bi se mogao lako sjetiti kako je izgledao.

  Šta god ti odlučiš i bilo kakav odgovor da daš to je tvoja lična odluka i to ti niko ne može osporiti.

  Kada ste nas prvi put pozivali na predaju još uvjek nisam prešao u šumu. Tačno vrijeme ne znam, ali bilo je negdje između podne i tri sata. U takvoj situaciji je teško misliti i sjetiti se vremena. Nije bilo jutro kao ni kasno veče. A zašto smo se bojali predaje, lično moj razlog je način na koji ste prvi put pozvali na predaju a to je glasilo ovako:

 • "Četnici, predajte se sve ćemo vas poklat'".

  Budi realan pa reci da li bi se ti predao da je situacija bila obrnuta i da je glasilo:

 • "Balije, predajte se sve ćemo vas poklat'".

  Dobro sam ovo čuo i bilo je vrlo blizu, glas je bio od nekog mlađeg sigurno, to se može ocjeniti po boji glasa lako, a isto tako i koliko ste bili udaljeni, vrlo, vrlo blizu. To o blizini si nam već objasnio i hvala ti na tome.

  Između svega javio se i dezerter koji sam sebe tako naziva, i vidiš da ima i novi informacija. Dezerter navodi da je ovo bilo namješteno nekom Eleku, a Novica se sam javio, komandir koji nije pitao borce šta misle o tome, sve bolje od boljeg. Mislio sam da napustim ovu priču o Žepi ali izgleda postaje zanimljivije.

  Između svega ovoga veliko hvala Željku Tomiću koji i pored svojih obaveza nađe vremena da sve ovo poreda, sortira i šta već sve radi... ŽELJKO, HVALA TI.
 • Idi na stranu - |listaj dalje|