fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

poginuli - 70349 - 14.06.2012 : Velimir Adžić Ilijaš - best (0)

Marinko (Blagoje) Gutić


Bio je pripadnik 7. pb. Ilijaške brigade, rođen 26. 10. 1960. godine u mjestu Šaranovići - Kakanj. Poginuo 13. 05. 1994. godine u mjestu Nišani, Krčevine (Nišićka visoravan). Nalazeći se na vatrenom položaju zadobio smrtonosne rane od gelera granate. Sahranjen je u groblju u Ilijašu, a posle rata prenesen u Vojničko spomen groblje u Sokocu.

Jedan od posjetilaca ovog foruma koji se predstavio kao AK-47 Nišići, objavio je svoju priču o ovom događaju u prilogu broj 69340 od 15. 05. 2012. godine ovako:

Rodom je iz Kaknja, rođen 1960. na Nišiće je došao u junu 1992. godine zajedno sa stanovništvom srpske nacionalnosti sa područja opštine Кakanj. Kako je po VES-u bio tenkista, raspoređen je u posadu tenka koji je bio u sastavu bataljona.

Na dan pogibije bio je na vatrenom položaju na lokalitetu Nišani, selo Krčevine. Tenk je bio stacioniran na prednjem nagibu (gledano iz pravca Nišića), povremeno dejstvujući prema položajima muslimanske vojske na Polomu i šire, nakon čega bi se povukao na polazni položaj.

Negdje oko 16. časova posada je iz tenka prešla u kuću Stanoje Šepura (isti lokalitet samo na padini prema Lađevićima). , Kada su primijećeni od strane neprijatelja, koji je artiljerijskim granatama ¿poklopio¿ mjesto gdje su se nalazili, od gelera jedne granate, koja je pala i eksplodirala neposredno pored kuće, poginuo je Marinko, kao i supruga Stanoje Šepura Koviljka i kćerka Mirjana (od posljedica ranjavanja podlegla nakon tri dana), dok su ostali članovi posade tenka ranjeni.

Marinko je pogođen gelerima granate u predjelu lijeve strane leđa, jedan neposredno ispod plečke, a drugi 30-tak cm niže i preminuo je neposredno nakon ranjavanja.
Idi na stranu - |listaj dalje|