fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

spomenar - 70338 - 13.06.2012 : Boris Sirob Srbija - best (4)

Sivilo mastila i...


Utapam se u sivilu mastila i papira, preobraćam nevjernički dio sebe onim dijelom koji vjeruje, izbjegavam nevješto ono što mi drugi bacaju u lice, i veselim se pomalo, k'o gorštak prirodi, životu jer to je sve što imam. Zato, ne preporučujem se bilo čemu što nema dušu izgladnjelu promjene i smisla. Čudno je kako me ne dotiče sreća starog znanca, čudno je kako sam hladan, čudno je koliko sam tih...

A koliko vrijede igre strpljenjem, spočitavanje tuđe vrijednosti, snovima obnažene poruke nesvjesnog? Nije li češanje o stub sujete nevina mudrost ili pak životinjski nagon, stav potrebe za odbranom od nevidljivog identiteta drugih?

Je li nam strah od sebe sebbkundaran?

Zamisli neprepoznatljivost kretanja ravničarske rijeke, to neupadljivo stvaranje sopstvene staze dužnosti, i poredi je sa pokretima usporenim sjećanjem na one prethodne.

Koja uzdržanost, uzvišenost jedne proste rečenice "ti si" ...

Proklinjem rođenje svoje i sudbinu vječitog putnika što traga za kućom. Sam sa svojim prijateljem patim što brat mi nije inšto oči ima da gleda tu đavolju gozbu što je životom zovu.

Ljepota življenja krije se u vještini promjene. Dopustiti jednsotrukoj stvarnosti da nas obuzme, znači dozvoliti ljepoti iste da umre u monotoniji.

U priobalnom pojasu sudbine, u toj mješavini prijatnog pijeska, opasnih ivica stijenja i podmukle uloge sitnog kamenja, izloženi smo nepredvidljivosti onoga što nam nebo i more donesu.

A ja, ja bih tako rado živio na ostrvu, tamo gdje pitomi izgled plaže i njeno trajanje zaklapaju krug mogučnosti da se idući naprijed vratim jednog dana na surovi početak puta.

Boris
Idi na stranu - |listaj dalje|