fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

krusevo - 70274 - 11.06.2012 : Sarajlija Grand Forks - best (1)

Napad na Kruševo - Ajdanovići


Jedna ispravka, general nije izdao naredbu da se uzmu bombe u ruke i ide na rov koji je zadavao probleme. Ovo je bila ideja jednog srpskog borca, čije ime namjerno neću da pomenem. Ono što je mnogo važnije jeste da je akcija uspjela.

Neprijatelj je pružao žestok otpor, bas iz razloga sto smo uzvraćali paljbom iz ličnog pješadijskog naoružanja. Šuma je bila gusta i nisu mogli da nas primjete, jedino su imali prednost što su bili u rovu i čuli su odakle dopiru pucnjevi i normalno da su nasumice pucali u tom pravcu ali na našu nesreću a njihovu sreću pogađali su naše borce. Onda se u svom tom haosu jedan nas borac dosjetio i predlozio da bacamo bombe jer jedino tako ne znaju odakle dolazimo i koliko smo daleko, nakon čega smo i uspjeli.

Još jednom ponavljam da general sa ovom idejom nije imao ama baš nikakve veze. Jedino je posle svega potražio tog borca i lično mu čestitao na ideji.

Mali, neprimjećeni, mudri i pametni su odigrali značajnu ulogu u prošlom ratu, a danas ih niko ne spominje i ne zna se ni da su učestvovali, niti da li su preživjeli i gdje su sada. Igrom slučaja lično poznajem čovjeka koji je ovo odradio i ne želi da spominjem njegovo ime pa čak ni inicijale. On jednostavno kaže: "Bilo i ne ponovilo se, ne dao Bog nikada više!"
Idi na stranu - |listaj dalje|