fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

dezerteri - 70098 - 04.06.2012 : BokaC Rusija - best (2)

Moji prijatelji


Već neko vrijeme radim u Rusiji. Imam dva prijatelja, što sam ih upoznao tek u Moskvi, za koje sam shvatio kroz njihovu priču, da su za mene dezerteri. Nisam im to rekao, jer mislim da je prošlo mnogo godima i da za tu raspravu, naroćito sa takvom vrstom ljudi više nema smisla.

U tom našem ratu sam sedam puta ranjen, sada sa pomalo vidnim tjelesnim posljedicama. Nikada nisam tražio ratnu ili invalidsku oštetu ili penziju, jer mislim da sam ratovao za Srpstvo i pravoslavlje i sve do sada se nisam skrasio na jednom mjestu.

Jedan od ta dva moja moskovska prijatelja je iz Knina. Početkom rata obitelj je preselio u Vojvodinu, kupio im kuću i potom otišao u Rusiju na rad, da i dalje radi za tvrtku, protiv koje je njegov narod ratovao.

Drugi prijatelj je iz Šabca. On je tek dvehiljadite došao u Rusiju ali sve do tada je bio kod kuće. Ne stidi se što je njegova brigada rezervista sa položaja u Hrvatskoj drugi dan se vratila uz pjesmu kući. Hvali se, kako je švercovao gorivo preko Drine u trostrukim rezervoarima i kako ga je prodavao nama glupim Srbima na položajima za desetorostruko veču cijenu. Od šverca napravio je kuću a ja izgubio tri kuće i oko sto svojih rostvenika i sav svoj dotadašnji život. Što je najgore, cijelu prošlu godinu u Rusiji sam radio za jednog našeg dezertera, koji je u ratu prisvojio strojeve državne firme i osnovao svoju. Sada ima deset kranova i tisuće budala, koji za male pare rade za njega...

Toliko za sada! Sa velikim poštovanjem, BokaC
Idi na stranu - |listaj dalje|