fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

krajina - 70050 - 02.06.2012 : Luna - best (3)

Operacija Maestral '95


Tačno je ovako kako je ovaj bojovnik iz Zadra napisao. Kad se sve sumira, na kraju je ispalo ovako, ali nisu oni toliko dobro napadali, koliko su nasi bili u opštem rasulu.

Bio sam u Drvaru 28 dana prije no što je pao. VBRovi Hrvatske vojske su radili po cijelom gradu i linijama odbrane svih 24 sata svih tih 28 dana. Nevjerovatno! Ali, na našoj strani mi nismo imali ni jednog ni ranjenog ni poginulog od tih VBR-ova i artiljerije, a o vašoj pješadiji da i ne govorim jer nisu bili vojnički obučeni za rat.

Drvar smo napustili jer nam je naredila komanda 2. krajiškog korpusa, a ne zbog granatiranja. Nakon toga je bilo logično da padnu Petrovac, Sanski Most, Ključ i Mrkonjič Grad.

Bio sam na ulazu u Ključ kada je iza naših leđa pao Mrkonjić Grad, i ovaj bojovnik treba da bude sretan što je bio u artiljeriji, jer oni koji su ušli u okolna sela i u grad su počinili strašne zločine nad civilima, uglavnom bakama i djedovima, koje su zatekli. A upravo ti civili su vjerovali da ima nešto ljudsko u toj vojsci koja napada, pa da ih zbog toga niko neće dirati jer su stari i ne podliježu vojnoj obavezi. Zbog toga bi ovaj bojovnik trebao da ispriča svojoj djeci kako su njegovi saborci zabadali noževe u babe i đedove. Mislim da nema mjesta hvale za granatiranje i pokolj civila.
Idi na stranu - |listaj dalje|