fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

odgovor - 69930 - 30.05.2012 : Sreten Milovanovic Bijeljina - best (2)

Etnologija Bosne i Hercegovine


Gospodine Tomiću,

Pratim dugo ovaj sajt i nisam imao namjeru da se javljam iz samo meni poznatih razloga, ali čitajući ovaj tvoj zadnji tekst o Etnološkoj situaciji u BiH i islamizaciji, ne mogu a da ne budem samo nijemi čitalac.

Sve je to OK, ali zašto ti to sada pišeš? Koga to danas interesuje šta se dešavalo prije nekoliko stotina godina? Apsolutno nikoga! Pitaj vladiku Kacavendu ili Grigorija, oba će ti reći da si lud. Zar u ovakvom teškom vremenu da se neko bakće sa islamizacijom i događajima od nekoliko stotina godina unazad. Smiješno! Nikom to ne treba, sit je narod svega samo nije hljeba.

Ti si počeo kao i naši političari pisati i govoriti o nečemu drugom da bi ono glavno zataškao. A glavno i crna naša stvarnost je da se teško živi, da ljudi rove po kontejnerima, nezaposlenost, prezaduženost, korupcija, nemoć i nebriga vladajuće garniture da popravi iole stanje.

O tome junače piši pa ćeš da vidiš koliko ćeš imati učesnika a ovako svaki dan ih je sve manje, jednostavno postao si dosadan sa svojim komentarima i pisanjima o Turcima, islamizaciji, Bošnjacima, muslimanima.

Kako god bilo da bilo, nama valja živjet dalje. Turci su bili i prošli sada su na sceni neki novi domaći janičari koji su gori od onih stambolskih. Eto, tako pa ti vidi hoćeš li ovo objaviti ili ne, ali upravo je tako.

Dosvidanija daragoj druzja !!!

Poštovani,

nisam mogao da odolim pa pogledah tvoju IP adresu sa koje se javljaš, a koja je 31.176.135.73. Ispostavilo se da ti ne živiš u Bijeljini nego u Sarajevu, tačnije Federaciji BiH, a samim time, nisi ti nikakav Sreten, nego Mujo ili Muhamed.

Moram da te razočaram, ali ja sam siguran da ovo moje "gradivo" ima svoju publiku. Primjera radi, na tebe je ostavilo jako dobar utisak, pa si napisao ovaj, dosta pismen članak. Svaka čast!

Nemam ja ništa protiv da se piše o ekonomsko-političkoj situaciji u BiH. Za početak, i ti bi nam mogao napisati kakva je situacija u Sarajevu. Vjeruj mi, mene ovo jako puno interesuje!

Istorija je nešto, drug moj, što ni gladniji od tebe nisu zaboravili. Samo ako shvatimo prošlost, i to njen svaki segment, imaćemo šanse za svjetliju budućnost. Samo ukoliko sagledamo greške koje smo pravili u prošlosti, moći ćemo da budemo sigurni da ih nećemo ponoviti u vremenima koji su ispred nas. A, kod nas se istorija stalno - ponavlja.
Idi na stranu - |listaj dalje|