fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

16_krajiska - 69834 - 27.05.2012 : Diverzant72 Banjaluka - best (3)

Pokolj naših minobacačlija


Možda se dobro ne sjećam, ali koliko me ovo moje pamćenje služi bilo je to u noći između 30 i 31. maja 1993. godine. Bili su to tužni dani za sve nas, a posebno za mene jer je tada poginulo jako puno dobrih momaka.

Prolazili su sati, dani, mjeseci a mi i dalje branimo Koridor, odlučni da ga još više proširimo i naravno da ga sačuvamo, svjesni njegovog značaja...

U to vrijeme sam bio u rovovima nedaleko od sela Bajići, a na nekih 700 metara od nas su bile naše minobacačlije. Kasno u noć smo čuli smo da je kod njih neka frka. Dok smi otišli do njih sve je bilo gotovo! Borci koji su došli na lice mjesta, hvatali su se za glave, čuo se jauk... Dragan, Maki i ja smo otrčali tamo, dok su ostali ostali da čuvaju liniju. Prizor je bio strašan! Svih petnaest vojnika na posadi minobacača su bili pobijeni. Međutim, ono što je bilo najgore, ni jedan od njih nije ubijen metkom, niti je ubijen odmah.

Evo šta se desilo: Minobacačlije su se izleda malo opustile, pa im je neka specijalna muslimanska jedinica zašla iza leđa, pohvatala ih žive. Pucali su im u noge da ne mogu bježati, a onda im sjekli organe, uši, nos, vadili oči i čupali jezike... Po njihovoj koži su noževima crtali razne oblike i slova.

Ovo je najstrašniji prizor koji sam vidio u životu. Tu scenu nikada neću zaboraviti!

Da petnaest ljudi, sjajnih boraca i dobrih drugova izgine na tako ružan i svirep način. Ovo je ujedno bio i jedan od najtežih gubitaka koje je 16. krajiška brigada u ratu!
Idi na stranu - |listaj dalje|