fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

obucenost - 69737 - 23.05.2012 : Diverzant72 Banjaluka - best (1)

Nedisciplina


Za "Vogošćanin Pravi":

Lijepo si ovo napisao, to je bio i veliki problem i kod nas u drugim dijelovima Republike Srpske. Mnogi su se bunili, pravili se ludi pa ginuli zbog toga!

Istina i sam sam bio neodgovoran, koji đavo je meni i mojim budalama trebalo da se idemo sunčati, pa nas Balije primijete i umalo nas pobiju.

Svašta je bilo, znali su naši peći prase, a povješati puške o drveće, i ponapijati se pa izginuti.

Ali nešto što je nas dosta koštalo je nešto što sam prvi put čuo u ratu, a skoro sam dobio i definitivnu potvrdu.

Pošto su naši momci iz 16. krajiške brigade išli u ispomoć na Vozuću, a oni su ovamo navikli da su jači od muslimana i da imaju jaku podršku i da su oni ti koji dominiraju... Otišli su na teren gdje to nije tako, gdje su muslimani dominirali...

Bilo je to u jednom potoku, nekakvoj vukojebini gdje se jedva dolazilo do tih rovova. Međutim, to je bio strateški položaj jer ako se on izgubi otvara se veliki prostor za neprijatelja. A naši k'o naši, nije im se dalo da naveče budu dole u toj zabiti pa su se povukli nekih 500-600 metara naviše, gdje im je bilo dosta ljepše i ugodnije. Ostavili su nepokriveno nekih 500 metara.

Prvih nekoliko dana to niko nije primijetio, ali kasnije jeste, i to baš kad su muslimani trebali u ofanzivu. Naravno mudžahedini su to iskoristili, i ne znam koliko stotina njih je zašlo našima za leđa.

Ujutro počinje pucnjava, naša pozadina bježi prvoj liniji uz povike:

  • "Bježite, pobiše nas Turci!"

    E, tek onda je nastao pakao! Naši su jedva žive glave izvukli, mada su neki i izginuli.

    Mislim da je to bilo 27. 6. 1995. godine.
  • Idi na stranu - |listaj dalje|