fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

spomenar - 69635 - 21.05.2012 : Novak Alimpić Beograd - best (1)

Jel' Saraj'vo gde je nekad bilo?


Nisam ja Andrej to ni zamerio mnogo, shvatio sam da ti se malo omaklo. Žutih je masa na "Dorćolu, Vračaru, u krugu dvojke, ja sam srećom uvek bio 200 metara dalje.. . ",


Žao mi je što ti je rat uzeo detinjstvo, a ja sam ga imao, kukao sam sto nisam '68 godište već 72; Trebala mi je još koja godina one Juge.

Mlad si, i nisi stigao da osetiš dušu tog grada. Mogao sam u 3 noću i samom Aliji Izetbegoviću da pozvonim na vrata i da kažem da imam bilo kakav probčem ili da mi treba bilo šta i svako bi mi izašao u susret. U Beogradu bi me zapisao i moj prvi komšija.

Voleo sam ja i moj Beograd, i drugare, ali sam Sarajlije obožavao! Imao sam osećaj mnogo veće bliskosti nego sa mojima u Beogradu. I Novosađani su bili raja, bez fola i kompleksa baš kao i Sarajlije, ali taj duh nisu imali. A što se tiče Beograda, fola i kompleksa... na izvoz!

Voleo sam Sarajevo i arhitektonski i po ljudima. Sve mi je pasovalo. Tamo se nije pitalo ko je koje vere! Bilo je šege i smeha kao nikada, samo mi se u Sarajevu desilo da padnem pod sto od smeha držeći se za stomak. Takav duh nije imao niko na svetu!

Sarajevo je bilo grad u kome se staroj devojci ne javim, jer se zaljubim dok sa voza krenem na burek.

Kao klinac, srednjoškolac, voleo sam ćevabdzinicu na kraju Baščaršije "kud piči trajvan" što kaže Nele, a gore uzbrdo lepinje u pekari "ko duša". Nikad nisam bio a da tamo ne uzmem ćevape... A onda kraj, nema više, ostalo samo sećanje na te lepe dane...

"Sjećam se kao da je bilo juče.. .
kad je rahmetli babo atif otišo od nas
u ruci mu piva, za reverom značka "FK Sarajeva"
kažu da ga je kod Hadžića satro voz...
Idi na stranu - |listaj dalje|