fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_komentari - 69581 - 20.05.2012 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (5)

Bosna cjela iz dva djela


U potpunosti se slažem sa Amerom Zameticom da u Bosni ne bi bilo rata da JNA nije pred izbijanje rata podjelila naoružanje Srbima, jer danas bi ona bila etnički čista muslimanska teritorija. Evo i zašto!

Kao prvo, Srbi ne bi imali čime da se brane pa bi im muslimani u Bosni bez straha dolazili na kućni prag, da izvrše pretrese stanova i kuća svih onih koji su bili protiv Alijine politike. Njih bi čekao prijeki sud, po već unapred razrađenim planovima bi osuđivani da su pripadnici "terorističke" organizacije SDS-a.

Još prije izbijanja rata u Bosni, muslimani su se javno hvalili da prave "Crnu knjigu" za Srbe koji se ne slažu sa njihovom politikom.

I ja sam bio protivnik takve jednostrane politike u Bosni, koja je je bila anti-srpska sa jasnom porukom:

 • "Bjež' Srbine preko Drine"

  U preduzeću u kome sam radio, često sam ulazio u verbalne duele sa muslimanima, pa su me mnogi Srbi u to vrijeme upozoravali da šutim jer će me muslimani staviti u tu njihovu "Crnu knjigu"...

  "Crna knjiga" je za bosanske islamiste bila metoda zastrašivanja srpskog naroda u Bosni!

  I upravo zbot te "Crne knjige", mnogi Srbi su se ustručavali da javno iznose svoja politička mišljenja o Bosni, što se muslimanima vratilo kao bumerang, jer nisu tačno procjenili političke stavove srpskog naroda u Bosni.

  Kada je rat počeo, izjalovila se muslimanska pretpostavka da će im se suprotstaviti samo šačica ljudi koji podržavaju SDS, i da će sa njima "lahko" izaći na kraj. Desilo se nešto sasvim suprotno, tj. da je kompletan srpski narod u Bosni složno krenuo u borbu za opstanak na ovim našim prostorima.

  Stvaranje Bošnjačke nacije nije ništa drugo, nego, pokušaj nastavka nasilne islamizacije naroda u Bosni. Po mom mišljenju, da se prihvatila težnja muslimanskog naroda da svi stanovnici u Bosni budu Bosanci, danas bi Bosna bila bar 75% islamska, a u narednih desetak godina, zbog muslimanske agresivne politike, Bosna bi postala preko 90% islamska.

  Zbog svega ovoga, i ja sam bio primoran da uzmem pušku u ruke i da se borim za prava srpskog naroda u Bosni. Od te moje borbe nisam odustao ni dan-danas, pa pokušavam da svojim pisanjem na ovom forumu iznesem istinu koja se još uvijek pokušava iskriviti i prikazati na štetu srpskog naroda.

  Ne zmam koliko Amer ima godina, ali je očigledno da je mlad jer iznosi činjenice koje su jednostrane i uperene isključivo protiv srpskog naroda, a koje još uvijek koriste muslimanski političari, učeći u školama njihovu djecu iskrivljenom istorijom, a sve u cilju održavanja tenzija kako bi, eventualno, jednog dana krenuli u rat protiv Republike Srpske i tako ujedinili Bosnu.

  "Bosna cijela iz dva dijela" je činjenica koja se ne može mijenjati ma kakvi pritisci bili, unutar ili izvan Bosne. Isto kao što se nikada više neće vratiti bivša Jugoslavija, ni Bosna i Hercegovina nikada više neće biti ista kao što je bila ona stara.

  Da su muslimani već shvatili ovu činjenicu život u Bosni bi bio mnogo jednostavniji i lakši, a Srbi bi prestali razmišljati o ocjepljenju i okrenuli bi se svakodnevnom životu.

  Mi Srbi ne koristimo termin Bošnjak jer ga muslimanski narod koristi da bi meni oteo moju rođenu otađbinu! Zbog toga ni ja nikada neću prihvatiti tu riječ i boriću se svim silama protiv nje! Pokušaj stvaranja nekakve "Bosanske nacije" na prostorima BiH je jedna velika zavjera, koju Srbi nikada ne smiju prihvatiti. Ne zbog toga što zele da se suprostave muslimanim, nego da bi bili sigurni da će opstati na ovim prostorima! Jer stvaranje te lažne nacije, je samo jedna faza podmuklog muslimanskog političkog plana, koji otkriva i njihove pretenzije na teritorije drugih država sa prostora bivše Jugoslavije!

  Amere sine, o tome ti malo počni da razmišljaš, jer je to glavni problem, koji vi pravite i nikada neće dati da na tim prostorima bude mir! Pokušavate da stvorite nešto vještačko, što samo vama odgovara a onda vršite pritisak na ostale da to privhvate! Da u ovom slučaju i moja koža nije u pitanju, meni bi ovo bilo mnogo sješno!
 • Idi na stranu - |listaj dalje|