fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vogosca_rat - 69550 - 19.05.2012 : F-16 Brioni Vogošća - best (0)

Perica Simonović, Rade Zoranović


Postavio bih Maks jedno pitanje, pa kad bude imao vremena i mogućnosti da mi odgovori, a nadam se da će odgovor biti iskren poput njegovog dosadašnjeg pisanja.

Pitao bih ga da li je poznavao harmonikaša Pericu Simonovića, koji je navodno bio u Velešićkom bataljonu i aktivan učesnik borbi na Žuči na strani Armije BIH. On je navodno u Sarajevo došao pred sami rat, ali je sticajem okolnosti ostao u gradu i priključio se tadašnjoj TO BiH. Da li Max zna šta se poslije sa njim desilo i kad je izašao iz grada?

Isto pitanje bih postavio i za izvjesnog Radeta Zoranovića iz Pofalića, koji je za sebe tvrdio da je bio stopostotni Srbin, da je sve obilježavao, slavio Krsnu slavu i sve ostale običaje. Međutim, odmah na početku rata se priključio TO BiH i bio borac na Žuči u Pofalićkom bataljonu. Čak je kako sam kaže u jednom od napada na srpske položaje na Žuči, da bi preplašio srpske borce, on prvi uzviknuo "tekbir".

Sve mi je to malo nelogično, pa bih zamolio Maxa, koji je očigledno bio njihov saborac, da mi otkrije koji su to razlozi koji su naveli ovu dvojicu boraca da se tako aktivno bore na strani Armije BiH.

I još jedna napomena: da li je Maxu ili bilo kome poznato šta je Perica Simonović izjavio nakon što je došao kući u Beograd?

Pozdrav za sve forumaše bez razlike u svim dijelovima planete i na svim meridijanima.
Idi na stranu - |listaj dalje|