fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

kosovski_boj - 69533 - 18.05.2012 : Novak Alimpić Beograd - best (1)

O Milošu Obiliću i Bosni


Veoma je česta pojava da se Miloš Bilić pokušava prikazati kao neistorijska ličnost, a naš narod je sklon da proguta lažnu istoriju.

Miloš Obilić, a ja kažem Bilić je bio Srbin iz Bosne. Otac mu je ubijen od strane vojske Nikole Altomanovića, a bio je na strani Tvtka. U to vreme najčešći sukobi su bili zbog rudnika Srebrenice. Kako je ovaj trebao i Tvrtku i Lazaru, a naravno Altomanović nije imao nameru da ga ustupi pogotovu i zbog toga što je imao najjaču vojsku na Balkanu.

Nakon očeve smrti, Miloš je kao dete prebegao Lazaru sa majkom. Nije bilo veliko čudo što je postao vojnik i vitez jer imanja nije imao. Neposredno pred Kosovski boj uspeva da osveti oca. U borbi sa Tvrtkom i Lazarom od teških rana podleže Nikola Altomanović. Vlast preuzima Тomislav Altomanović, stariji ali i manje sposoban brat. Altomanovići su nakon smrti Cara Dušana držali Hercegovinu, deo Crne Gore, skoro pola Bosne, a u Srbiji Užice, Kopaonik i Rudnik.

U to vreme Dubrovnik je Nikoli plaćao danak, znači ne kralju Tvrtku. Altomanović je imao preko 50.000 konjanika! Možete onda zamisliti sa koliko je pešadije raspolagao!
Idi na stranu - |listaj dalje|