fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vogosca_rat - 69514 - 18.05.2012 : Max Sarajevo - best (2)

Odgovor sa Valtera, F6 Brioni...


Mnogo pozdrava g-dinu Željku, Pravom, Valteru, Nebi, Borisu, Mineru, F-16 Brioni, kao i ostalim posjetiocima...

Za Valtera

još uvijek prikupljam informacije ide teško jer odrađujem onako kako si želio, bez halambuke, ali se nadam da ćeš biti zadovoljan odgovorom. Pozdravi mi tu ekipu i prenesi im da paze kuda idu kada malo više popiju, rekli su da više.... hahaha... Vratio si me onim komentarom Ahatovići - Reljevo, hahaha.....

Za F-16 Brioni

Za operaciju Koverat tada nisam bio upoznat pa tako nisam imao ni razloga da to prešutim.

Operacija Koverat je planirana u tajnosti i njene pripreme su trajale dugo. Po informacijama koje sada imam, ta je operacija trebala da počne u zadnjoj sedmici mjeseca Decembra 92.

Napad VRS na Otes i zauzimenje tog naselja, a sa naše strane gledano gubljenje te teritorije, nas je primoralo da izvršimo napad na Kotu 850, kako bi dobili na vremenu da se linije na tom dijelu koliko toliko stabilizuju. Taj naš napad je imao kodni naziv "Jabuka", ako me sjećanje dobro služi.

Moja jedinica je za napad na kotu 850 saznala 4. decembra u 18 sati. Radili smo ubrzano i već u 21 sat sam imao spremnu ekipu sa kojom sam se u noći 4. na 5. decembar preko Smiljevića ubacio u dio kod guma ispod sela Jezera. O tome sam već nešto napisao.

Što se jedinice "Laste" tiče, oni su samo jednom došli na Žuč i to kao ispomoć za vrijeme "Operacije Prsten". Moje mišljenje za tu jedinicu bih zadržao samo za sebe, ako baš želiš poslaću ti preko g-dina Željka moje objašnjenje i moja lična zapažanja. Laste su bile specijalna jedinica koja je bila u sastavu CSB-a, napravljena je kao kontra specijalna MUP-ovoj.

Čitao sam neke stare postove i došao do zaključka da smo ja i "Oko Bjeljina" kojeg pozdravljam, u više puta bili jedan naspram drugog. Prije svega mislim na onaj dio koji opisjue dešavanja na Mijatovića kosi.

Prepoznao sam pisanje "5450" koji je bio sa mnom i doživio je saobraćajnu nesreću 2010. godine. Ostao je paralizovan.

Svima mnogo pozdrava!

Max
Idi na stranu - |listaj dalje|