fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

poginuli - 69422 - 15.05.2012 : Novak Alimpić Beograd - best (4)

Tomislav (Sreten) Veljančić


Brate moj, za tvoju pogibiju mi je javio Đura Zrenjaninac. Čuo sam i razne verzije. Ako je od srpske ruke, seme mu se zatrlo dabogda!

Sve sam vas Sarajlije moje Zvezdaše pogubio! Ali, nisi zaboravljen moj brate! Svu smo Jugu sa Zvezdom prošli a da ni jednu tuču nismo izgubili. Uz to smo i vagon piva popili!

Zadnji put u Evropi Želja - Zvezda , nismo znali da nema više. Posle ratišta u Slavoniji ne dadoše mi redovnu vojsku u Sarajevo iako sam hteo da budem sa vama u februaru '92. godine. Umesto toga, dadoše mi Bar i Podgoricu pa dohvatih Ćilipe. A bilo je logično da zajedno ratujemo! Svako ko te je poznavao znao je da si ti bio ljudina i Srbenda... Ni muslimani to ne mogu poreći.

Sve vas pogubih u mojim dvadesetim! Nema više ni Šuce, ni Vojvode, i Želja je umro - ubi ga snajper na Ilijašu. Možda je samo Bobar još uvek živ.

I Sirko je poginuo, naravno na turskoj strani. Našeg Azru Tuzlaka obesiše na početku rata. Em je bio Zvezdaš, em je sebe Srbinom zvao. Bezbeli tamo u tvom svetu sada ima više pravih nego u mom...

U jedno budi siguran: osvetio sam i tebe i braću Sarajlije.

Pozdrav brate od Ampija sa Severa!
Idi na stranu - |listaj dalje|