fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

luna - 69376 - 14.05.2012 : Luna Bijeljina - best (2)

Predrag Soldar - Tedi


Pozdrav za sve učesnike foruma!

Imam jednu molbu. U Specijalnoj brigadi policije je od prvog dana rata bio Predrag Soldar zvani Tedi. Bio je dobar borac, pouzdan, bez mane. Negdje krajem rata je imao neke porodične probleme, znate i sami da je najgore mješati se u probleme porodice i tada je koliko znam razišao se sa porodicom, suprugom i kćerkom i sinom.

Nakon rata je počeo da vodi život lutalice i životario je od danas do sutra, ali je uvijek obilazio ratne drugove i javljao im se. Dolazio je kod mene da popijemo po jednu i nikada se nije žalio kako živi. Znali smo svi da mu je teško, da prezivljava i da je pokidao sve veze porodice.

Prije nekoliko godina sam ga sreo u Banjaluci i opet popio piće sa njim, malo porazgovarali i tada mi je rekao da je Banja Luka veći grad i da se bolje snalazi. Pročitam nedavno da je naš dragi Tedi umro 2010. godine i da je sahranjen na groblju u Banjaluci. Na sahrani mu je bilo vrlo malo ljudi, ali eto bio je njegov profesor Ševo Nedo i oprostio se od Tedija u ime svih nas, njegovih drugova.

Predrag Soldar Tedi je rođen 1966. godine i završio je Srednju školu Unutrašnjih poslova u Sarajevu. U toku je akcija da se Tediju digne spomenik onako kako i zaslužuje i pokrenuta je inicijativa oko organizovanja organizacionog Odbora u vezi toga.

Molim sve one koji ovo čitaju ako su poznavali Tedija, da se uključe u akciju, makar simboličnom podrškom i pomognu da Tedi ima spomenik kako zaslužuje jedan prvoborac i dobar čovjek. Tu pomoć će moći da uplate kad se otvori žiro račun koji će biti transparentan i kad se do kraja završe formalnosti oko papirologije. Napominjem da je Tedi Odlikovan za svoje ratne zasluge ali to nikada nije spominjao.

Razlog mog pisanja ovde je u stvari molba da se jave oni koji znaju adresu Tedijeve sestre koja je bila na sahrani i koja živi na Palama, ili Tedijeve djece, sina i kćerke, koji su punoljetni i žive negdje u Višegradu, kako sam obaviješten. Sve to nam treba radi dobijanja njihove saglasnosti u vezi podizanja spomenika.

Mislim da bi ovo bio lijep gest, jer nisu svi borci umrli u ratu, neki su dugo posle trpili posljedice rata i umrli kasnije. Ne treba da ih zaboravimo, ili da im ne ukažemo počasti koje su zaslužili.

Nadam se da će se javiti oni koji znaju nešto o Tedijevoj sestri i djeci i da će to napisati ovde ili na moj mail jankoviczŽrstel. net.

Pozdrav za sve saborce!
Idi na stranu - |listaj dalje|