fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

virtualno_groblje - 69310 - 11.05.2012 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Upis vaših tekstova u Virtualno groblje


Od danas će biti omogućen unos vaših tekstova za svakog borca koji ima stranicu u Virtualnom groblju.

Kako upisati tekst?

Potrebno je da u "Virtualnom groblju" pronađete stranicu na kojoj se nalazi borac za kojeg hoćete da upišete neki tekst. Primjera radi, ako hoćete da upišete svoj komentar za Aleksandra (Veljko) Jolovića, prvog Sokočanina koji je poginuo u prethodnom Otadžbinsko-odbranbenom ratu treba da kliknete ovdje.

Na toj stranici se nalazi poruka koja vam objašnjava gdje treba da kliknete da biste upisali svoju tekst.

Nakon što kliknete i na taj link, otvoriće se forma za unos poruka, koja je identična onoj koju koristite za unos vaših komentara u ovaj forum. Ukoliko ste došli do te stranice za unos vaših tekstova, potrebno je da zapamtite da svi "trikove" koje ste do sada naučili važe i za Virtualno groblje. Primjera radi, klikanjem na žutu olovku otvara vam se "duga forma" sa tri prozora, ukoliko želite da unesete neki dugi tekst.

Šta se dalje dešava kad ja upišem svoj tekst?

Možda već pogađate! Svi vaši tekstovi koje upišete u Virtualno groblje izlaziće i na stranici "NAJNOVIJI".

Sa vaše strane to znači da najnovije tekstove na ovom forumu ne morate da tražite prelistavajući 1500 boraca, koliko ih do sada imam u Virtualnom groblju.

Sa strane moderatora ovog foruma, to znači da će svi tekstovi i dalje morati da prođu kroz "cenzuru". Ovdje bi trebalo da napomenem da će "cenzura" za virtualno groblje biti mnogo strožija, ili boje rečeno držite se one narodne poslovice "o mrtvima sve najbolje".

Svi tekstovi će ići na stranicu "Poginuli" koja se nalazi u sekciji "Rat1992", odeljak "Vojnička groblja".

Napominjem i to da će tekstovi upisani u "Virtualno groblje" izlaziti mnogo brže na stranici "Najnoviji" nego što će se pojavljivati na odgovarajućoj stranici u Virtualnom groblju. Ove poslednje će se osvježavati sa novim tekstovima jednom dnevno, u početku možda i nešto rjeđe.

Kako dodati postojeće tekstove u Virtualno groblje?

Tekstovi koji su već ranije objavljeni na ovoj stranici takođe mogu da se dodaju u Virtuelno groblje. Napominjem i to da ne morate biti autor teksta da bi ga dodali u Virtualno groblje, ali on prolazi kroz "cenzuru".

Povezivanje neke stranice sa stranicom u Virtualnom groblju se vrši peko opcije "Ocjenite članak", na koju dolazite tako odete kada kliknete na pet zvjezdica na tom članku. Nakon toga, otvori se novi prozor u kome (pri dnu strane) imate link na kome piše "Povezivanje članka sa borcem". Kliknite na taj link i slijedite upustva.

Da bi neki tekst bio dodat u Virtualno groblje, mora da zadovoljava nekoliko uslova: da opisuje tog borca, da predstavlja tog borca u pozitivnom svjetlu ("o mrtvima sve najbolje"), da dovoljno interesantnih detalja koji bi posjetiocima pomogli da shvate kakav je taj pali borac bio...

Ukoliko je jedan tekst opisuje, ili je vezan za više boraca, moraćete da ga asocirate sa svakom stranicom u Virtualnom groblju pojedinačno. Primjera radi, ukoliko komentar broj 67103 opisuje pogibiju Miladina Musića i Predraga Žarkovića, ovaj proces povezivanja ćete morati da uradite dva puta ukoliko želite da isti izađe na obje stranice.

Ovaj postupak je mnogo jednostavan, pa bi bilo bolje da niste ni čitali ovo moje objašnjene! :-)
Idi na stranu - |listaj dalje|