fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vogosca_rat - 69170 - 07.05.2012 : Neba Bak Smederevo,srbija - best (0)

Ježevi, Mićo Vlahović


Da se nadovežem na Maksovu priču, koga pozdravljam.

U tom periodu koji ti opisuješ, znači nekih sedam do deset dana nakon vašeg napada na Ježeve, a koji si ti opisao u svom skorijem tekstu, i ako je to taj izlet u kome sam i ja učestvovao, bilo nas je 15-tak kako ti navodiš, opet kažem ako je to taj događaj.

Pošto smo mi bili dobrovoljci, bili uvek u pokretu i za bilo kavu aktivnost. Obično nas je bilo dve grupe, jedna je odmarala a druga ratovala.

Tom prilikom su nas pozvali da krenemo u pravcu Ježeva, i nakon dogovora čelnih ljudi na Ježevima, nas petoro iz moje grupe je krenulo sa pokojnim Mićom Vlahovićem, laka mu crna zemlja, u izvidnicu i ujedno da popunimo dva isturena rova kojim bi branili prilaz u slučaju vašeg napada.

Taj predeo gde smo trebali iskopati dva rova u razdaljini od nekih 20-30 metara jedan od drugog je bio pomalo specifičan. Pokojni Mića je tom prilikom rekao da krenemo još malo napred u izvidnicu da vidimo koliko ste se vi vratili nazad od vaše stare linije, jer je sumnjao da se vi polako vraćate jer ste se pripremali za kontra-napad, što se na kraju ispostavilo tačnim, jer ste u kasnim vecernjim satima probali sa napadom koji je odbijen.

Pošto je pokojni Mića bio veoma inteligentan, u šta sam se uverio na osnovu toga jer je odmah po usleđenoj pucnjavi, naredio da se vratimo i da od popunjavanja ta dva rova nema ništa jer bi nas vi u slučaju napada okružili zbog specifičosti mesta gde bi ta dva rova bila, a to je neko iz komande naredio po ucrtanoj karti gde bi se postavila ta dva rova dok se ne utvrdi linija i dok ne dođe popuna.

Pokojni Mića se nakon tog incidenta žustro zakačio sa nekim preko motorole i tom prilikom je rekao da od kopanja i popunjavanja ta dva rova nema ništa. Takođe je rekao da je on svoj zadatak obavio, tj. da je izvidio situaciju i ocenio da ta dva rova ni po koju cenu ne treba tamo postavljati.

Pokojni Mića nam je dao slobodno, a on je sa svojim ljudima otišao na svoju stranu mi na našu.

Pozdrav za Pravog, f-16, Minera i sve ostale naše borce.
Idi na stranu - |listaj dalje|