fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vogosca_rat - 69120 - 05.05.2012 : F-16 Brioni Vogošća - best (0)

Borac sa pet jakni


Pravi,

Naravno da se znamo! Međutim, najprije jedna mala korekcija. Ti nisi u to vrijeme bio komandant Bataljona, nego si bio u Vojnoj policiji. Komandant je bio kapetan Goran Kljunić. Ti si na to mjesto postavljen 2-3 mjeseca kasnije.

I mogu samo da kažem da Bataljon pod tvojom komandom nikada nije išao ni metra nazad, već samo naprijed.

Pravo da ti kažem i mene malo buni sve to, jer vjerujem da se dobro sjećaš tih događaja. Ali sam siguran da su i Svračani tada bili sa nama.

Možda je u pitanju igra datuma, možda je ovaj događaj bio dan-dva poslije pada kote 830, ili su to možda bili pojedinci iz Semizovačkog Bataljona (četa Svrake), koji nisu pobjegli pa su nam se priključili. Sve je moguće!

Nemam nikakvog razloga da ih branim, ali se dobro sjećam da je neko tad rekao da su i Svračani naložili vatru. To se ne može zaboraviti.

Za Valtera:

ne sjećam se da je tu noć iko poginuo, jer uopšte nije bilo borbenih dejstava. Kad se konsolidovala linija, Krivoglavčani su držali položaje desno od nas, kad se gleda u pravcu Rajlovca.

Što se tiče nestalih boraca Armije BIH, sjetio sam se jednog detalja, a to mogu da potvrde i borci, koji su bili na Ježevima tih dana. Vrijeme dešavanja je druga polovina decembra 92. godine, ali ne znam tačan datum. Tog dana nisam bio na liniji, ali sam sve ovo čuo iz priče...

Nakon jednog odbijenog napada, ispred naših rovova je ostao da leži jedan neprijateljski borac. Pričalo se da je on na sebi imao pet jakni. Dobro se sjećam te priče, jer smo svi komentarisali kako je on mogao navući sve te jakne. Ne znam da li je to istina ili je to neko izmislio, ali tako se pričalo!

Nije isključeno da bi to mogao biti 23. 12. 1992. godine, koji je Max pomenuo kao datum nestanka jednog od njihovih boraca. Gdje je taj borac sahranjen ne znam, ali možda neko drugi zna.

Toliko za sada, veliki pozdrav za sve, a svim forumašima koji slave Đurđevdan, želim sretnu Slavu.
Idi na stranu - |listaj dalje|