fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vogosca_rat - 69102 - 05.05.2012 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

Za F16 Brioni


Dragi prijatelju ne sumnjam da te poznajem i to vjerovatno se dobro poznajemo ali me čude neke stvari. Ja sam bio komandant Bataljona i morao sam htjeo ili ne da budem upoznat sa puno stvari jer sam prisustvovao stalnim referisanjima u komandi brigade.

Najviše me čudi da ti kao borac koji si bio u jednom od zamišljenih rovova te hladne decembarske noći, znaš da su Svračani bili na liniji a Teša i ja koji smo postavljali novu liniju i uvodili ljude u nju ne znamo da smo imali nekoga na liniji sa kime bi se trebali spojiti.

Nisam imao tu informaciju da su Svračani ostali na liniji te noći iako sam tri dana bio sa Tešom i pomagao mu da se postavi nova linija. Dakle naša linija od Ježeva prema Rajlovcu je bila kompletno nova i to me toliko zbunjuje da je neko ipak ostao na liniji. Jedino je moguće ako sam ja to zaboravio.

Možda Max može da nam kaže da li su te noći od Golog brda pa prema Rajlovcu neki dio naše linije uspio održati.

Da napomenem da su Svračani, kako smo ih tada zvali, bili pretežno izbjeglice koje su se nastanile u tom selu i da su bili dobri i hrabri momci. Jedan broj hrabrih momaka iz te čete je prešao u Jurišni bataljon i tada su bili udarna igla te jedinice.

Druga stvar koja me iznenađuje, je što sam ja bio komandant Bataljona i najčešće i komandant jurišnih jedinica, ali nisam imao priliku da budem na svim pravcima napada i da vidim sve mrtve i poginule, kako na našoj tako i na neprijateljskoj strani. Neke koje sam sretao ja sam i opisao na ovom forumu. Pošto nisam bio u napadu na Golo brdo, ja nisam vidio te mrtve vojnike pa o tome ne mogu ni da komentarišem.
Idi na stranu - |listaj dalje|