fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

zuc_nestali - 69086 - 04.05.2012 : F-16 Brioni Vogošća - best (0)

Poginuli i nestali na Žuči


Aco Aćimović je imao 21 godinu kad je poginuo (nestao). Nije bio mršav, a imao je izrazito čičkavu kosu i to smeđo-plavu. Poznavao sam ga veoma dobro. Prema Maxovom opisu, ta kuća je vjerovatno bila naš IKM i to je vjerovatno bio on, jer je on bio poručnik i bio je upravo na tom dijelu, koji si opisao. Mislim da je tijelo Mire Đurašinovića pronađeno tek nakon integracije 96. godine.

Što se tiče vaših nestalih boraca, jedino mogu da pretpostavim da je ovaj Salko, vjerovatno poslije neke diverzije u pravcu Ježeva, pogođen i ostao u međuzoni. Pretpostavke dajem na osnovu datuma nestanka. Čini mi se da je "Pravi" jednom prilikom na ovom forumu opisao jedan takav događaj.

Ja sam u nekoliko navrata primjeto tijela poginulih boraca Armije BIH. Jedan je bio na Glavici 3. jula 93. godine i imao je maskirne pantalone sašivene od šatorskog krila, kariranu košulju i torbicu oko vrata punu metaka. Sahranio ga je radni vod, pored puta.

Na koti 830 sam vidio četvoricu, ali nisam mnogo zagledao. Čini mi se da je bio 27. jul 93. godine.

Na potezu od kote 830 pa do Golog brda (28. jul 93. ) sam vidio mnogo poginulih i o tome sam već ranije pisao, ali mislim da su oni svi razmijenjeni. Poslije sam saznao da je među njima bio i jedan momak kojeg sam dobro poznavao iz škole Zijad Omanović, zvali smo ga Zika. Međutim, tad ga nisam prepoznao među poginulim, jer su neki bili okrenuti na stomak.

Da postoje negdje slike tih nestalih boraca koje si pomenuo, možda bi neko mogao i da pomogne u njihovom pronalasku, a ovako je to veoma teško izvodljivo.

"Pravi"

što se tiče mog identiteta, ništa spektakularno, bio sam obični borac VRS.
Idi na stranu - |listaj dalje|