fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

zuc_nestali - 69074 - 04.05.2012 : Miner Vogosca Vogošća - best (1)

Poginuli na Žuči


Evo i nekoliko informacija o pginulim koje sam vidio na rubu šume ispod Golog brda. Jedan je bio krupan (osrednje debeo) čovijek u dugoj, SNB jakni kakvu smo nosili na odsluženju vojnog roka. Imao je tamnu, krtku kosu i okruglo lice. Mislim da je imao oko 35 god.

Jedan je bio omanji čovjek tamne, duge kose, preko ramena je imao neku torbicu a pantalone je imao uvučene u čarape. Imao je oko trideset godina.

Treći je bio momak od nekih 25+ godina, Imao je svijetlu ili plave kosu. Na sebi je nosio jaknu, nešto slično vijetnamci.

Za tu trojicu sam prilično siguran da su tu i sahranjeni jer sam ih viđao nekoliko dana prilikom dolaska da obezbijedim liniju, a potom su nestali.

Tu su bile vaše tranšee, pa pretpostavljam da ih je neko zatrpao, jer i sam znaš šta se dešava kad tijela napolju stoje nekoliko dana.

Jednog poginulog sam u nekoliko navrata viđao desno od puteljka, kada sa Ježeva gledaš dole prema Ugorskom. I za njega pretpostavljam da je tu zakopan. Njegovog lika se ne sijećam jer je ležao na stomaku i od granatiranja prilično zatrlan sitnjim bušenjem.

E sada još jedan moj komentar o tvom pisanju! Svako jutro stojim pred ogledalom, gledam se i često ze zapitam da li sam ja zadovoljan sa sobom. Nakon toga, preturam svašta po glavi, ali ipak na kraju sam sebe potapšem po obrazu i kažem: "Kakvih ima dobar si ti!"

Nadam se da ćeš shvatiti zbog čega ti ovo!

I ja sam u par navrata nailazio na ljude na izdisaju, ali nikome nisam pokušao da ukažem pomoć. "Bigaje" bila je frka, i kad je akcija nije se imalo vremena razmišljati o ranjenom neprijatelju. Ako je stvarno istina da si ti pokušavao da pomogneš svojim ranjenim neprijateljima, onda ti ja iskreno skidam kapu i samo ti mogu reći: "Svaka ti čast, jarane!"

Ne znam da li će gornje informacije sta pomoći ali bih volio da porodice pronađu svoje poginule.

Pozdrav svima, Miner.
Idi na stranu - |listaj dalje|