fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vogosca_rat - 68989 - 30.04.2012 : Neba Bak Smederevo,srbija - best (0)

Potraga za tenkom


Za F-16 Brioni:

Ne znam sa kog aspekta gledaš u vezi događaja sa tenkom na Orliću, na koji smo mi krenuli u akciju. Odmah da ti kažem da mi nismo znali o kakvom se terenu radi, i da smo tek nakon nedelju dana doznali o kakvoj je akciji bilo riječ.

Ne sećam se koji je deo dana bio, ali znam da je bilo smrknuto i da smo krenuli po sasvim nepoznatom terenu jer pre toga nikad nisam kročio u taj kraj, ali smo se sigurno zadržali dva do dva ipo sata na tom delu. Išli smo oprezno i pratili zvuk tenka. Kasnije smo saznali da je neko od naših u razgovoru sa suprotnom stranom saznao da su tenk odvukli buldožerom.

Kako reče F-16, mi pri ulasku na tu teritoriju nismo prošli pred nikakvog rova, a da smo ušli u neprijateljsku teritoriju smo saznali tek kada nas je posle lutanja po terenu taj jedanaesti nas pratilac uveo u sačekušu, o kojoj sam već pisao.. Imao je motorolu i stalno sa nekim šuškao nečujno i pri tom bi se uvek sklanjao u stranu da mi ne slušamo razgovor.

Posle sačekuše koja je trajala odprilike nešto manje od pola sata, naš pratilac nas je poveo sasvim drugim putem tako da smo došli na našu teritoriju a da pri tome nismo naišli ni na jedan naš rov, što me je pomalo zbunjivalo gde smo mi to išli. Ipak, najbitnije je da smo mi zadržali naše glave na ramenima.

I da razbijem dilemu, namera nam je bila da sačuvamo tenk ako naiđemo na njega dok se ne bi pojavila ekipa koja bi ga osposobila za povratak. Ovu istu informaciju sam naveo i u mom prošlom pisanju pa ne znam šta je F-16 pročitao ako ne ovo.

E sada, nakon što sam pročitao da je tenk prodat, ispada da smo mi bili žrtveni jaganjci ako su nas poslali da ga šatro sačuvamo i pri tom davali nagradu nama a ne nekoj ekipi iz Vogošće, interventnoj ili policiji, te stoga i proizilazi da je tenk stvarno prodat.

Bilo, prošlo i ne ponovilo se! Sve je to sada iza nas, samo stoje ovakvi komentari i sećanja.

Boris kaže da poznaje ceo Interventni vod iz Semizovca, onda verovatno i mene dobro poznaje. Komandir Simke, Gojla, koji živi sada u Modriči, Maxa, Miki, itd. da ne nabrajam sve saborce, ima ih dosta, koje ovom prilikom pozdravljam i nadam se da ćemo u bliskoj budućnosti organizovati neko okupljanje.

Pozdrav svim forumašima!
Idi na stranu - |listaj dalje|