fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vogosca_rat - 68955 - 29.04.2012 : Max Sarajevo - best (0)

Dodatna objašnjenja


Da dopunim prethodni odgovor F16 Brioni
Za Maxa:

Max je u jednom od poslednjih svojih komentara rekao da je njima komanda bukvalno zabranila da u decembru 92. nastave pohod prema Vogošći i da je to bila greška komande, jer bi oni navodno tada mogli lako da uđu u samo naselje. Međutim, kada mi je odgovarao na pitanje o diverzantu sa Ježeva, izvjesnom Fehimu Agiću Agi, Max mi je rekao da je Aga poginuo 19. februara 93. pred samu akciju na pravac lijevo od Mujkića brda prema Rajlovcu, a da je on tad bio kod Šabanove kuće, gdje je imao zadatak da izvede lažni napad na našu liniju u Ugorskom. Zbog toga se pitam, ako je njihova komanda obustavila napade na Vogošću i Ježeve, otkuda onda napadi cijelu zimu 1993. godine, pa onda ponovo u junu?

Realno gledajući sa ove distance: Komandi je došlo iz guzice u glavu šta smo propustili, pa se zbog toga nastavilo dalje, u međuvremenu je dolazilo do nekih pregovora i primirja, svako primirje je korišteno za utvrđivanje linija, ali kako sam ranije napisao sada je bilo kasno jer su vaše linije bile dobro utvrđene i artiljerijski dobro pokrivene.

Sjeti se šta sam napisao poslije pada Golog brda i šta sam rekao momcima iz jedinice tog davnog 15. decembra 1992 godine.

Nas je operacija Prsten opametila pa smo poslije na nekim dijelovima imali čak i po tri rezervne linije.

Nikad niko nije niti će odgovarati zašto se na spoju ispod Golog brda tačnije na dijelu između rovova broj 17 i broj 1 koji su bili prvi na udaru nije napravio još jedan rov, kao i to da niko taj međuprostor nije minirao ili ako ništa bar očistio travu i paprati radi boljeg pregleda. Mnoge stvari iz rata će ostati tabu tema.

Mišljenja sam da bi mi, obićni ljudi, te stvari trebali da počnemo otvarati...

Kako se navodi u pisanjima da ste Vi među svojim imali izdajnike tako smo i mi među svojim imali iste.

Ko su ti izdajnici danas najbolje govori njihovo bogatstvo. Još jedan put moram reči: Veliko hvala gospodinu Željki što je napravio ovaj sajt i što je svoje slobodno vrijeme posvetio nama, onim malim ali kao ratnicima velikim ljudima, bez obzira na kojoj strani smo bili!

Možda griješim ali moje mišljenje je da sam preko ovog sajta počeo stvarati nova prijateljstva, čak mogu reči da ni prema kome ko se borio sa druge strane ne osjećam mržnju, doduše ljude sam uvijek dijelio na ljude i neljude, vjerska pripadnost po meni nije mjerilo.

Iskreno, neke ljude sa ovog sajta bih volio i lično upoznati, sa nekim imam dosta toga zajedničkog, Pravi je jedan od njih.

Moram napisati i ovo da ću prvom prilikom obići vojnička groblja. Neka sam i obišao. Možda čak dođem kada bude organizovan neki parastos.

Možda sam nekome od učesnika postao naporan sa ponekad dugim pisanjem ali ima dosta toga što se treba napisati, a opet dosta toga ostane nenapisano.

Izvinjavam se svima, morao sam!
Mnogo pozdrava
Max
Idi na stranu - |listaj dalje|