fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

luna - 68944 - 28.04.2012 : Luna - best (0)

Ispravke za Borisov tekst


Nemam Borise problem da napišem nešto o Specijalnoj jedinici MUP-a RS. Ako te zanima da ti razjasnim neke stvari koje si napisao pa češ shvatiti da veoma površno poznaješ tu jedinicu.

Ovaj put ću pisati samo o onome što si ti spominjao da ti razbijem neke dileme:

Specijalna jedinica nije nikada plaćana, niti su njene starješine uzimale novac za akcije. To je samo trač! Napisao sam ovde da je samo jednom tokom rata bila sporna situacija oko toga, i tada se od strane pripadnika digla ogromna frka. Ako ja ne znam da je neko preko nas uzeo novac, vjeruj mi da ti možeš da to znaš još manje. Pusti neke teorije zavjere!

Sarić nije bio komandant ni u jednoj akciji na Sokolju, koje si ti spominjao. On uopšte nije bio pripadnik Specijalne jedinice. On je u nju došao tek polovinom 1993. godine.

Ne znam nikoga ko je u SBP dva puta odlikovan karađorđevom zvijezdom.

Prije rata u sastavu Specijalne BiH je bilo tri Srbina iz Ilijaša i jedan iz Vareša.

Moji predratni drugovi iz karate sporta braća Raif i Rašid Buća tada nisu bili u sastavu specijalne jedinice. Možda u rezervnom sastavu ali to nije bilo to. Rašid je poginuo, bio je dobar momak ali koliko znam poginuo je u napadu na kasarnu Maršal Tito prije no što je iseljena.

Kada je rat počeo, baza jedinice je bila u školi na Vracama, pa na Jahorini ali samo nekoliko dana i onda u Zvorniku. Tek posle toga su formirani ostali odredi iz tog tzv. Centralnog Odreda.

U odredima nije bio ni Srpko, ni Neđo, ni taj treći a ni ovaj iz Vareša, pokojni Borislav Perišić. Oni su odmah otišli u Ilijaš!

Neđo je tek kasnije došao i nije ratovao već je pratio i vozio komandanta.

Ono zbog čega su i Neđo i Sarić sada zatvoreni, nema ama baš nikakve veze sa Specijalnom jedinicom. Nadam se da će dokazati svoju nevinost.

Neđo je, koliko se sjećam, bio kratak period komandir ili zamjenik komandira čete u sklopu Centralnog odreda i to neuspješno jer su mu u kratkom vremenskom intervalu poginula dva vrhunska borca: Niko Danojlić i Slavko Todorović. Niko je poginuo u autobusu o čemu sam pisao, a Todorović je poginuo i ostavljen je neprijatelju u ruke.

Eto, to je moj pokušaj da razjasnim neke dileme, i dam doprinos istini.

Ne želim da neko shvati ovo kao pametovanje, nego samo kao doprinos istini, ako je to cilj ovog foruma. Ja sam tu istinu, kao direktni učesnik, vidio ovako.
Idi na stranu - |listaj dalje|