fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vogosca_rat - 68924 - 27.04.2012 : Boris Sirob - best (0)

O mom pisanju


Ja rekoh da sam oprao svoj prljavi veš, a ono ostale još jedna čarapa.

Ja očito imam problem , jer mnogi ne razumiju šta pišem ili ne pročitaju dobro.

Tako je bilo i sa Nebom, pa poslije par prepiski, on na kraju napisa isto što i ja ili ja što i on kako god hoćete. Ja napisah da je samo budala mogla poslati tenk na Orlić, a on da je to bila uska stazica kojom se jedva moglo proći.

Tenk je na Orliću prodat, to je potvrdio i Pravi. A Maks je potvrdio da je musliman bio iz Gornje Bioče kod Ilijaša , što sam ja i napisao. Taj musliman se zove Sabahudin Šehić poznatiji kao Guto, za ime nisam sto posto siguran.

Ni ja ne pišem o onome za što nisam siguran i za što nemam argumente.

Pravi kaže da su se ove stvari sredile kad je Josipović došao u Vogošću. Ne znam koliko vas zna da je Josipović prvo došao u Vogošću, a onda isti dan otišao u Ilijaš. Upravo zbog ovih stvari o kojima mi pišemo, i to sve sa novim Golfom kojeg je dobio čim je stigao u Vogošću.

Kad je došao u Malešiće ( Ilijaš ) tog istog golfa je zapalio u stovarištu Ozrenka. Odatle je pješke došao u komandu Ilijaške brigade. Poslije se morao Vratiti u Vogošću kako Pravi već spomenu u jednom postu, jer je zbog stvari o kojima je nedavno pisano na ovom forumu postalo sasvim izvjesno da će muslimani ući u Vogošću.

Josipović se vratio pod uslovom da se formira TG Vogošća, iz poznati razloga.

Gospodine Luna,

Gdje sam ja to napisao, da vojska nije plaćala, specijalna jedinica MUP-a jeste svoje pripadnike za Akcije. Ako to nađete nikad ni jedno slovo neću napisat viš na ovom sajtu.
NAPISAO SAM.
Da ni jedna vojna komanda nikad nije platila ni jednoj jedinici za bilo kakvu akciju, a da su to činile civilne vlasti i to uglavnom specijalnoj jedinici MUP-a RS.

Borci Specijalne jedinice MUP-a nisu dobijali pare, a nije ni Sarić, kao komadant te jedinice. Međutim, neko jeste, a svi znamo da su bar dvojicu sada uspješni biznismena iz tadašnjeg vrha MUPA.

Ja sam upravo mislio nanjih. Kao što je Neba nosio sanduke na Fakultet, a nije znao šta je u njima. Ili ona pametna budala poslala tenk na Orlić, a da neko drugi upravlja sa njim.

Tako su o ova dvojica slali vaše odrede u razne akcije, a da vi niste bili ni svjeni da od neki akcija neko ima debelu korist.

Razmislite logićno. Zašto bi neko formirao odrede Specijalne policije, ako su oni bili klasične borbene jedinice. Osim što su bile pod civilnom vlašću, odnosno pod komandom ministra MUP-a.

Vojnim jedinicama civilne vlasti nisu mogle izdavat i komandu ni za šta.

Kažeš da ne plujem po grobovima poginuli boraca vaših odreda! Čovječe, pa ja imam brata koji je dva puta odlikovan Karađorđevom zvjezdom za vrijeme rata. Učestvovao je u formiranu prvog odreda vaše jedinice, i u njoj je ostao skoro do samog završetka rata.

Evo ti i ukratko šta ja znam o vašoj jedinici:

Prije rata u sastavu specijalne jedinice MUP-a BiH iz Ilijaša je bilo četiri Srbina i dva muslimana, odnosno Albanca. Jedan je poginuo na početku rata Rašid Buća. On je bio dobar momak, pokoj mu duši.

Dvojica Srba su došli u Ilijaš, a ova dvojica što su ostali poveli su sa sobom poveli još trojicu, u prvi centralni odred koji je bio na Jahorini. Posli je je taj odred prešao u Zvornik.

Osim njih petorice, odlično sam poznavao i momka iz Vogošće koji je bio komandir odreda u Banjaluci. Komandant centralnog odreda Neđo Ikonić sada leži u zatvoru Viktor Bubanj.

Ž. J. iz Vogošće su bili namjestili ubistvo Srđana Kneževića, komadanta Bjeli Vukova sa Pala, isti oni koji su ga slali u razne akcije da bi za sebe uzimali pare.

Pripadnik jedinice koji je ostao u Ilijašu, Srpko Pustivuk, je skoro izašao iz zatvora gdje je bio nepravedno optužen.

Ja sam uporno u prethodnim tekstovima molio da ne pišemo više o ovim stvarima, zbog zečeva i slonova, jer bi u zatvor moga otići još neko zbog ovog pisanja. Ikoniću su smjestili takvu igru, da se to ne bi moglo opisati ni na sto strana ovog sajta.

Pa zar nisu skoro uhapsili i Sarića.

Luudi, za prave profitere drugi rade poslove i peru prljav veš.


Luna nisam imao namjeru da ni najmanje povredim ni jednog borca vaše jedinice. Pa zar bih pljuvao po onome što je moj brat radio i za šta se borio.

Kako gospodin Željko reće, svi smo ponekad radili neke stvari a da nismo ni bili svjesni šta to radimo, i ša smo radeć činili za nekog drugog.

Ikonića znam kao i samog sebe, zbog pranja nečijeg prljavog veša, več je do sada debelo platio, a bojim se da će tek da plati.

Luna ako i poslije ovog pisanja misliš da mi je prića bez veze, izvini molim te! Zaboravi šta sam do sada pisao.

Ja sam upravo oprao i zadnje čarape, o ovome neću više pisati. Jedino ako me neko ne natjera da perem i čizme.

Vodimo računa o zečevima i slonovima!
Pozdrav,
Boris.
Idi na stranu - |listaj dalje|