fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

dezerteri - 68912 - 26.04.2012 : Diverzant72 Banjaluka - best (0)

Dezerteri


Moje mišljenje po pitanju dezertera je sledeće: To su po meni najveći izrodi svog naroda, i treba da se toga stide! Veća je sramota pobijeći nego preći na neprijateljsku stranu.

Još jednom napominjem da je ovo je samo moje mišljenje, i ne želim da se neko uvrijedi zbog toga.

Ipak, ono što je meni najviše krivo je to što u su oni biježlai i ostavljali svoje drugove i svoju braću da ginu, a danas su veći Srbi nego momci koji su se borili na prvoj liniji, od kojih su neki čak ostali i invalidi.

Isti ti dezerteri danas primaju penzije za zasluge u ratu i to deset puta veće nego pravi borci. Ljudi koji su ostali bez nogu i ruku danas primaju mizernih 150 KM, a oni drugi "lade jaja" za mnogo veće pare. E, to nije časno ni pošteno!

Ja razumijem strah, doživio sam ga, nije mi bilo svejedno, ali nikada nisam razmišljao o bježanju kad je bilo gusto. I poštovao sam kada bi mi prišao čovjek i rekao:

  • "Ja se bojim, imam djecu, poginuću!"

    Eto, i to sam ja poštovao, i ne samo ja nego i svi pravi borci. Njih bismo tada puštali nazad, ako ovi probiju da probaju nešto.

    Da napomenem i to, ovako nešto se u mojoj jedinici desilo samo jednom ili dvaput. Jednom je jedan došao kod nas na liniju, a za drugi put sam čuo da se to desilo u drugoj brigadi.

    Moram da prznam, i ja sam jednom pobjegao sa ratišta ali ne kao dezerter. Jednostavno, nisam išao kući gotovo tri mjeseca, a bila mi je slava ( Đurđevdan) a ovi iz komande nas nisu htjeli pustiti. Tom prilikom smo moj drug i ja pobjegli, ali smo mi rekli komandantu da ćemo pobjeći ako nas ne pusti. I tako je i bilo! Kada je prošla slava, mi smo se vratili. Tih dana nije bilo borbi, jer da jeste mi ne bi ni išli.
  • Idi na stranu - |listaj dalje|