fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vogosca_rat - 68904 - 26.04.2012 : Neba Bak Smederevo,srbija - best (0)

Tenk na Orliću


Da se nadovežem na Maxovo pisanje, najverovatnije da jeste Orlić, što se tiče tenka. Tačno je i to da je vozač iskočio i ostavio tenk sa svom vojno-tehničkom opremom. Postavljalo se pitanje ko je poslao tenk na takav teren, jer je tuda teško bilo ići i pešice.

Mi smo krenuli da probamo da ga zastitimo dok ne dođe sposobno osoblje da ga sredi za povratak, mada od toga nista nismo ni očekivali, ali smo ipak krenuli da izvršimo zadatak. Ovo je moglo biti kobno po nas, ali srecom sve se dobro završilo.

Što se tiče para, ne sećam se koliko smo dobili, i nije mi bilo do para već sam samo razmišljao toga dana da smo dobro prošli od sačekuše i izvukli žive glave. Ko je nakon toga mogao da razmišlja o parama!

Vozač tenka je bio mlad momak, zaboravio sam mu ime, a sretali smo se po gradu u više navrata, a i kod baba Vuke na kafi.

Sto se tiče Valtera, mogao bih reći da se verovatno poznajemo jer mi je ta priča poznata, a i iz drugih situacija, jer sam imao dosta sličnih situacija. Ipak, nadam da ćemo se jednog dana sresti svi iz Vogošće, a voleo bih puno jer poznajem dosta ljudi, ali na ovom forumu jedino prepoznajem Pravog, a i za njega ne bih znao o kome se radi da mi komandir voda Buca sve to nije objasnioi.

Nadam se da će jednog dana biti napravljeno neko okupljanje boraca, kao što to radi suprotna strana. Mislim da bi vredilo da to uradimo i mi sa naše strane.

Što se tiče Borisa, kao sto sam odgovorio i Maxu, verovatno se radi o Orliću sto posle nekog vremena razmisljanja i sagledavanja stvari mogu da konstatujem da to i jeste bio Orlić. Za tenk niko od nas nije znao, bar po meni ni jedan podatak koji ti opisuješ. Jednostavno je stigla poruka da se javimo kod parka, fontane, gole devojke, gde smo imali obicaj da se nadjemo i neko od nas bi otišao unutra na dogovor, verovatno je to neki muzej, ako grešim neka me neko ispravi. Mogu vam reći da je unutra postojao sef i da je u njemu bilo dosta para za neverovati, a čovek koji je rukovodio tim novcem je plaćao nas, davajući nam nagrade preko plata za svaku vojnu akciju za koju bismo samo mi bili izabrani samo mi. Bio je čovek sa istim imenom i prezimenom kao i naš smederevski vojvoda - Milan Babić. Ako te je zanimalo to da kažem, dobio si odgovor, mada sam u jednom mom ranijem pisanju i to istakao.

Mislim da nema potrebe da se prepucavamo preko foruma, sve je to prošlost i trebamo težiti ka nekim lepšim stvarima. Rata se treba sećati, ali onog pravog rata kao što to opisuje Max, koji stvarno ima smisla da opiše detalje i događaje, i to mi se kod njegovog pisanja jako sviđa.

Borise, ne znam gde sam ja to tebe uvredio, jer ja sam kao i mnogi u ratu bio momak od 22 godine, a došao sam da se borim na strani srpskog naroda, što znači da sam i ja običan smrtnik kao i ti, i mislim da svako ima svoje viđenje rata. Pa i meni je smetalo mnogo toga, ali nismo imali nikakve moći da nešto promenimo. Naš komandir Buca bi nam samo saopštio neke stvari ako bi nešto trebalo rešiti za stolom. Neko je povukao temu šverca i ja sam sam se samo nadovezao. Ja sam samo izneo svoje viđenje i svoje doživljaje, a kada bih mogao da izađem na binu i počnem pričati sve što znam, uz prisustvo živih koje bih mogao dovesti sa mnom da mi budu svedoci, neke stvari bi se daleko čule.

Ipak, slažem se sa Borisom da treba gledati u budućnost i našu borbu za očuvanje istine i sećanja na rat koji smo vodili, a da većina nas još uvek i ne zna zašto! Politika je čudo, zato se nadam da ćemo malo više povesti računa kako se ophodimo jedan prema drugom.

Primjera radi, pogledajmo suprotnu stranu, kod njih nema mrlje, svi su jedan za drugog, a ono što mene boli je činjenica da su se glavešine u ratu bogatili dok je pošten narod ginuo.

Pozdrav!
Idi na stranu - |listaj dalje|