fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vogosca_rat - 68876 - 25.04.2012 : Boris Sirob - best (1)

Tenk na Orliću i još ponešto


Gospodine Neba,

Tenk za kojim ste vi išli nije ostao na Žući, nego na Orliću!
Eto, sada znam ko je išao iza tenka, a kako sami rekoste niste uspjeli da ga povratite.

Ne znam da li znate da je ispred tog tenka kao njegova prethodnica išao jedan musliman kojeg sam lično poznavao. Bio je iz Ilijaša , zarobljen u Ahatovićima. Nakon ovog događaja on je zajedno sa tenkom prešao u Sarajevo. Nakon rata je ovo ispričao je nekim Srbima. Sada živi u Ilijašu.

Ako ste bili na Orliću, onda znate kakav je to teren. Poslati tenk na takav teren, da mu predhodnica bude musliman kao živi štit ili vodič, a da vatrena podrška koja štiti tenk ne bude uz njega govori dovoljno sama za sebe.

Takvu akciju je naredila budala, baš prava budala. A možda je tenk i prodat!

Ja u zadnih nekoliko postova nigdje nisam pročitao da ste napisali da ste pare dobijali za akcije, kao što jeste, nego sam pročitao da ste pare dobijali za obavljena dela.

Nelogično je i to jedinica poput vaše izvršava pozadinske poslove, tj. dostavljanja materijalno-tehnički srestava na liniju fronta koju pri tom drže obični vojnici.

Nemojte opet da me pogrešno shvatite, vi ste radili ono što vam je neko već naredio ili platio.

Nikada ni jedna komanda VRS ni u jednoj jedinici koja je bila podčinjena toj komandi nije platila za bilo koju akciju. To su obično radile civilne vlasti (.....)

Pogledajte na Youtube dva filma, ako već niste gledali: "Srebrenica, izdani grad" i "Sarajevo rikošet".

Naše političke vlasti su nam bile namjenile istu sudbinu, kao što je i nesretne muslimane izdala njihova politička vlast.

Pa zar nisu nakon ofanzive u junu '95. godine naši političari rekli "Ove tvoje budale su se opet odbranile, šta čemo sad?"

Odlićno mi svi znamo šta su Joja Tintor i njemu slični radili prije rata, šta u ratu i šta nakon njega. Ali, kako već jednom rekoh njima će suditi ko već treba.

Ali, još jednom vas molim vas da ne pišemo o ovome. Pa nismo mi Kandićka, Vučo, Biserko i njima slićne.

Ja ne posjećujem ni jedan sajt na ovu temu osim ovog, ali ne vjerujem da se igdje može pročitati da je neki musliman pisao nešto slično, i na vidjelo iznosio njihov prljavi veš. Neću da nam se dušmani smiju i naslađuju. Ne pišite više o ovome molim vas! I ne ljutite se jer smo svi bili u istim govnima, pa smo ih na kraju i pojeli. Ljudi se razlikuju po tome koliko su snažni da se nose sa velikim problemima.

Pozdrav Boris!
Idi na stranu - |listaj dalje|