fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

ilijas - 68812 - 23.04.2012 : Boris Sirob Srbija - best (1)

O švercerima, Maji, Pravom


Malo me iznervira ovaj dobrovoljac iz Smedereva u vezi njegovog teksta vezanog za šverc granata na Saobraćajnom fakultetu. Potpuno se slažem sa onim što je napisao Vogošćanin Pravi u vezi toga da nije bilo šverca na saobraćajnom fakultetu. Određene vrste šverca su se dešavale na liniji ka Kiseljaku, više kao kompromis sa Hrvatima za dobijanje određeni informacija, koje su nam ponekad puno pomogle.

Pustimo švercere , dezertere, profitere, politićare. Njima će suditi več ko treba. Pišimo o malim običnim ljudima, iskrenim borcima, herojima ovoga rata...

Maja, bezbjednjak kojeg spominješ, on je došao iz Ilijaša zajedno sa Josipovićem, u TG Vogošća, ako se ne varam. Ako se radi o njemu, hoću da kažem da je poslije duže bolesi preminuo, negdje u SAD-u. On je inače bio komadant bataljona na čije je mjesto je došao Mladen Savić.

Za Vogošćanina Pravog: ako ti mogu šta pomoči oko pisanja knjige, samo mi reci. I ja bi pisao samo mi pravopis baš i nije jača strana, srečom za ovo pisanje imam Željka koji koriguje moje tekstove.

Uzgred u Ilijaškoj brigadi, si na prste jedne ruke na kraju rata mogao izbrojati školovane oficire, a i oni su uglavnom bili u pozadini. A opet smo postali Nemanjiči. Tako je i sa specijacima, ne čini ih ime takvim, kao i na tarabi nacrtana ona stvar.

Puno pozdrava za Vogošćanina Pravog i ostale obične heroje iz Vogošće.

Boris
Idi na stranu - |listaj dalje|