fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vogosca_rat - 68769 - 22.04.2012 : Neba Bak Smederevo - best (0)

Susreti sa neprijateljem


Evo da se javim , pomno pratim dešavanja na ovom forumu, i sve mi se čini da se diskusije zahuktavaju otkako se javio i Max.

Sve je to lepo, ali priče su jedno a stvarnost je drugo. Ne bih se složio sa Maxovim predlogom da se obe strane nađu na Žuči i da se oprobaju sa puškama na boju, jer smo mi ipak bili na različitim stranama. Ja sam lično iskusio situaciju kad su me 92-ge godine odveli u Kiseljak, a tamo Zenge ili HVO, nisam siguran, i to nas dočekuju uzvicima: "Evo braće četnika!" Mislim, ratovao sam protiv njih u Hrvatskoj a sada smo "braća". Kada se setim sa kakvom sam zebnjom sedeo u kafani sa njima dok su mi naši govorili: Slobodno sedi, spusti cev!" Ma kakvi, otkad sam ja mogao da verujem njima, a ne tamo Maxu ili bilo kome (bez uvrede) sa kojima smo se tukli ceo rat.

Kada je '92. godine bilo potrebno 80 četnika da ide na ispomoć na Igman i da pomognu Hrvatima, i pri tome su uzeli dve prage, i to zamislite na "revers", ja prvi nisam hteo da idem tamo, a i niko od mojih nije prihvatio taj zadatak iako su nas ubeđivali da će za nas, sem toga što VRS daju naftu, biti i izvjesnih nagrada.

Stoga mislim da je van pameti organizovati bilo kakve susrete na Žuči, pa jer bi meni proradio adrenalin pa bih uzeo prangiju za pojas, što nije isključeno da bi i neko na suprotnoj strani uradio.

Mišljenja sam da bi na Brdu smrti moglo biti svašta, a vi prosudite sami.
Idi na stranu - |listaj dalje|