fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vogosca_rat - 68736 - 21.04.2012 : F-16 Brioni Vogošća - best (0)

Obrenova kuća, Ježevi...


Hvala na odgovoru Max,

mislim da je ta granata pogodila Saobraćajni fakultet 1. decembra 93. god. Eto sad imaš tačan datum, pa bi mogao da mi odgovoriš na pitanje.

Što se tiče Fadile (Žute), nisam imao namjeru da vrijeđam vaše poginule borce (a pogotovo ne nju, jer je bila žena-borac, što je rijetkost), nego samo da provjerim vjerodostojnost nekih priča, koje sam čuo još u toku rata. Jer me uvijek zanima, u vezi nečega što čujem, da li je to prava istina ili laž.

Isto važi i za Adu iz Uglješića, mislim da se prezivao Žero. Čuo sam iz priča da je poginuo u junu ili julu 92. Pred rat je imao običaj da se napije i pravi probleme, a bio je i dobro naoružan, pa me čudi da ga niko od vaših nije pomenuo, jer mi je već tada djelovao kao neki vaš vođa.

Po tvom opisu mjesta pogibije Mrše, to je bila velika kuća na sprat, koja je tada bila nedovršena. U toj kući sam proveo neko vrijeme, čini mi se u novembru 1992. godine Zvali smo je "Obrenova kuća". Sjećam se da smo ložili vatru u nekakvu veliku burad. Poslije sam prebačen par rovova ispod, prema Vogošći, a nekih mjesec dana nakon toga ta kuća postala međuzona.

Par metara od te kuće je u julu 93. poginuo, takođe od granate, jedan naš istaknuti borac iz vojne policije, čiju je pogibiju opisao "Pravi".

Nije mi samo jasno da li ste imali na umu, dok ste tih dana jurišali na ježeve, odnosno Mujkića brdo, da su vam 20 metara sa desne strane od te kuće bili naši rovovi, a ispred vas uzbrdo tridesetak metara na ježevima, bilo 50 momaka naoružanih do zuba. Treba istaći i to da tada na Ježevima nisu bili borci, koji bi se poslije par rafala povukli sa linije, tako da sam siguran da je zauzimanje Ježeva tih dana za vas bila "nemoguća misija".

Bili kako bilo, još jednom, hvala na odgovorima i veliki pozdrav!
Idi na stranu - |listaj dalje|