fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vogosca_rat - 68710 - 20.04.2012 : Max Sarajevo - best (0)

Ogovori na pitanja


Pozdrav i tebi F16 Brioni
Pokušaću da ti odgovorim

Granata sa Blagovca

Moram ti priznati da je preko 80% poginulih boraca iz moje brigade poginulo upravo od granata, konkretan primjer je moja jedinica u kojoj sam od 19 poginulih imao 17 poginulih od granate. Trenutno nisam u mogućnosti da provjerim tačnost tvoje informacije, jer nisam blizu podataka i evidencija koje posjedujem, ali ti mogu reči da je sve moguće pa čak i podatak za tu granatu.

Kada se sjetim artiljerijske pripreme na dio Šabanove kuće i one granate koja je u jednom rovu direktnim pogotkom ubila 5 mojih prijatelja, ili granate koja je pogodila zemunicu na Visu ( tačnije stotinjak metara desno od Visa ) kada su poginula sedmorica boraca, taj dan su baš u toj zemunici poginula torojica iz moje jedinice.

Rahmetli Žutu

Lično sam je poznavao, a moje pravilo je da o mrtvim treba govoriti sve najbolje, bez obzira na kojoj se strani nalazili, tu ćeš ostati uskraćen za odgovor. Realno ne mogu ni odgovoriti jer ništa nisam ni vidio ni čuo.

Opet mogu reči da se radi o zamjeni identiteta jer se jedna iz saniteta udala za jednog komadanta kooji je zbog nje ostavio ženu i dvoje djece. Danas žive u Vogošći.

Rahmetli Hakija Mršo

Po mojim informacijama Rahmetli Hakija je poginuo od granate kod kuće koja se nalazila prva gledajući sa Mujkića brda prema Šabanovoj kući, ili kada ideš iz Ugorskog poslednja kuća koja je bila ispod samog Mujkića brda.

Za Adu zvanog Guz

Ako znaš ime i prezime ili datum pogibije meni lićno nije poznat, tako da ne znam o kome je riječ.

Nadam se da sam bar malo uspio odgovoriti.


Pozdrav Pravom i jedno pitanje za njega: Jesi li ovu sliku napravio negdje na putu za Kremeš? Ovo pitam jer me zbunjuje pogled na Žuč sa brda iznad Radića potoka, slićan je.

Mnogo pozdrava
Max
Idi na stranu - |listaj dalje|