fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vojnicko_groblje - 68672 - 19.04.2012 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

U posjeti Vojničkom groblju u Sokocu


Kada sam prvi put otišao na Vojničko groblje u Sokocu, išao sam od groba do groba, čitao imena i očekivao da ću ipak pronaći nekoga poznatog. Prije svega, želja mi je bila da zapalim svijeću na grobu Predraga Žarkovića - Božura.

Tom prilikom Božura nisam pronašao, a jedine dvije osobe koje sam tog dana prepoznao su bili Mlađo Motika i Željko Borovčanin.

Ni slutio nisam, da će proći više od deset godina, do trenutka kada ću moći da zapalim svijeću na Božurovom grobu...

Kasnije sam na Vojničkom groblju pronašao bar još desetak osoba koje sam prilično dobro poznavao: Željko Blagovčanin, Dragislav Motika - Daca i mnogi drugi.

Kasnije sam saznao da na tom groblju počivaju sinovi, očevi i braća nekih od posjetioca ovog foruma, sa kojima sam vremenom postao veoma blizak, čak sam ih i lično upoznao: tipičan primjer za ovo su "stari" Špiro i Vogošćanin Pravi. Danas, kada odem na Vojničko groblje u Sokocu, obavezno zastanem i kod humki njihovih najmilijih!

Konačno, prošle godine smo udruženim snagama na Vojničko groblje prenijeli i Predraga Žarkovića - Božura, Dragana Šorka i Branka Grabovca. Za njih sada gajimo nekakvo čudno osjećanje kao da smo ih mi, posjetioci ovog foruma, nekako posmrtno usvojili.. .

Moram vam priznati da je sav onaj novac utrošen na organizaciju ovog projekta višestruko nadoknađen u jednom jedinom trenutku - kada mi je majka Branka Grabovca prišla i kukajući za svojim sinom istovremeno počela da se zahvaljuje meni i ostalim donatorima koji su učestvovali u ovoj akciji, što smo joj ispunili veliku želju da za života dočeka da njen sin bude sahranjen upravo na ovom groblju...

Eto, ovo je jedna od stvari o kojoj ni danas, deset mjeseci nakon tog događaja, još uvijek ne mogu da pišem. Postoje neke stvari koje se riječima naprosto ne mogu naslikati! Jedna od njih je i tuga majke koja je izgubila sina.

Sokolac, Božurov, Brankov i Šorkov grob
Sokolac, ekshumacija
Idi na stranu - |listaj dalje|