fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

srpski_simboli - 68562 - 15.04.2012 : Dušan Internet - best (2)

Srbski simboli


Nisam istoričar, ali se bavim istraživanjem svega vezano za srbstvo. Došao sam do spoznaje da je krst sa simbolima tačke, polumjesecoidnim simbolima u poljima krsta, stariji od "Vizantije" i hrišćanskog tumačenja ovog simbola. Uostalom kao i naše Slave. Dvoglavi orao je starosrbski simbol koji je preuzela "Vizantija". Originalno je "Vizantije" prije toga imala skroz drugi simbol, orla sa jednom glavom.

Takože, Vizantija je naknadno izmišljeno ime koje su smislili Germani kako bi omalovažili carstvo i zametnuli tragove. Originalni naziv "vizantije" je Romeja, i naš Car Dušan je bio vladar Srbljem i Romejom, a ne nekakvom Vizantijom. Trebali bi početi stvari nazivati onakvim kakve su bile.

Takođe je pogrešno išta u antici nazivati grčkim, pošto je naziv za grčki narod tek uveden 1800 i neke. Car Dušan je na kraju krajeva izgradio Meteore, a ne nekakvi Grci. Kritska kultura je starosrbska, a nekakvih grka. Aleksandar Veliki je bio naše gore list, a ne nekakvih Grka. Pelezgi narod po kojem Peloponez nosi ime nema nikakve veze sa Grcima i da ne nabrajam dalje.

Nema potrebe Romeju nazivati Vizantijom, niti grcima pripisivati toliki značaj u našoj istoriji. Na kraju krajeva i grčko pismo je nastalo po ugledu na našu azbukovicu (Vinča je starija od sve "grčke" civilizacije.

Čak su nam i naziv za azbukovicu naše drevno pismo nametnuli kao Ćirilicu, nekakvom popu koji čak nije ni bio u našim krajevima, pa nije ni mogao da nam donese pismenost koju smo već ionako imali.

Što se tiče boja na našoj zastavi nisam stekao kompletnu sliku, ali po analogiji stvari i tu nam unose falsifikate. Pogledajte boje na skoro svakoj zastavi sadašnjih slavenskih zemalja i svaka ima crvenu, plavu i bijelu.

Recimo Lužički Srbi (Srbi iz današnje Njemačke) imaju plavo-crveno-bijelu zastavu. I to su Srbi, nismo samo mi odavde Srbi. Imaju i oni što šta da ispričaju o srbstvu samo ih niko ništa ne pita.

Teško je danas nositi bremen imena srbskog, pa treba poštovati svakoga ko smije da se izjasni kao Srbin u nesrbsim sredinama.
Idi na stranu - |listaj dalje|