fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

kosovo - 68536 - 13.04.2012 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

Kosovo je Srbija


BiH neće priznati nezavisnost Kosova
Izvor: Moje vijesti, 13. april 2012. godine


U Federaciji BiH Republika Srpska još uvjek nije dobila svoj pravi naziv pa je u sredstvima informisanja još uvjek prestavljaju kao "manji entitet". Vrlo zanimljiv naziv za buduču nezavisnu državu! Samo tako neka nastave i dobiće Bosnu kakvu su željeli.

Kada ovako radi političar koji se predstavlja da je presednik multietničke strnake, poput ovog "Slagomđije" kako onda rade one druge stranke u FBiH.


A zar nam treba Kosovo kao država?

BiH neće priznati nezavisnost Kosova, predsjednik manjeg BH entiteta Milorad Dodik izjavio je da BiH neće priznati nezavisnost Kosova zato što to neće priznati Republika Srpska, koja je nezaobilazan faktor stabilnosti BiH.

Dodik je rekao da je na prvoj sjednici Vijeća ministara BiH ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija pokušao da ubaci uredbu koja je trebalo da reguliše ili dovede do nekog suštinskog neformalnog priznanja Kosova.

"Kosovo su vještački priznale zemalje i velike moćne sile u aroganciji da kazne Srbiju i srpski narod, da ga još jednom ponize, i takvo Kosovo ne može da dobije legitimitet od RS-a", rekao je Dodik sinoć za BN televiziju.

Predsjednik manjeg bh. entiteta istakao je da na dnevnom redu Republike Srpske neće biti priznanje Kosova, koje je nelegalna i nelegitimna država, te da je u tom pogledu apsolutno jasan stav, što znači da neće doći ni do stavljanja na dnevni red pitanja priznanja.

"Republika Srpska, uprkos pritiscima bošnjačke strane, neće dozvoliti da to pitanje uopšte bude razmatrano, jer u BiH ne možete da završite ni jedan posao bez saglasnosti RS-a, koja brani svoje interese i ciljeve. RS je napravila političku ekspanziju u okviru BiH, jačajući svoje institucione moći u borbi za poziciju i vraćanje prioriteta koji joj odgovaraju", rekao je Dodik.

On je zaključio da je Kosovo izvor dugoročne i dugogodišnje nestabilnosti u regionu, i kao takvo neće dobiti priznanje nezavisnosti od Republike Srpske.
Idi na stranu - |listaj dalje|