fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

zaboravljeni - 68514 - 12.04.2012 : Velimir Adžić Ilijaš - best (0)

Miomir i Željko Krkeljaš


Sa velikim zadovoljstvom želim da vam pružim informacije o ovoj dvojici boraca koji su poginuli kao pripadnici Ilijaške brigade.

Krkeljaš (Stanko) Miomir

pripadnik 4. pč. 2. pb. , rođen 1966. godine u selu Tičići - Kakanj. Dana 21. 10. 1992. godine u toku napada muslimana na položaj Boškovića do - Odžak, pogođen metkom u lijevu stranu tijela ispod srca. Prebačen u bolnicu "Koran" Pale gdje je umro 22. 10. 1992. godine. Sahranjen je u groblju u Ilijašu, а posle rata prenesen u Vojničko spomen groblje u Sokolcu.

Krkeljaš Đorđe Željko

pripadnik 4. pč. 2. pb. , rođen 28. 04. 1970. godine u selu Tičići - Kakanj. Poginuo 25. 11. 1992. godine u Lješevu. Na položaju u Boškovića Dolu u toku napada muslimana pogođen metkom u predio srca. Do Doma zdravlja u Ilijašu preminuo. Sahranjen je u groblju u Ilijašu, a posle rata prenesen u Vojničko spomen groblje u Sokolcu.

Lično sam bio prisutan sahrani obojice ovih boraca. Velika je tuga bila prisustvovati sahrani Miomira, jer mu rodbina još nije bila doselila u Ilijaš pa je sahrani prisustvovalo manje od deset osoba. Međutim sve je obavljeno po pravoslavnom običaju uz prisustvo sveštenika. Ja sam održao oproštajni govor, a jedinica vojne policije je obavila počasnu paljbu.

Sahrana Željka je bila već drugačija jer su bili prisutni i članovi njihovih porodica.

Dejane, ja se bavim jednim poslom da poginuli borci Ilijaške brigade nikada ne budu zaboravljeni. Naime, ja svaki dan na dane godišnjice poginulih i umrlih boraca Ilijaške brigade na fejzbuku objavljujem njihova imena sa tekstom kao naprijed i sa slikama, ako ih imam. Ako imate mogućnosti, pošaljite mi zahtjev za prijateljstvo na Fejsbuku na ime Adžić Velimir pa ču ga ja prihvatiti, a onda ćete moći tamo vidjeti ovakav pregled, kao za ovu dvojicu boraca, za sve borce Ilijaške brigade. Tamo ćete moći vidjeti i mnogo drugih stvari.
Pozdrav!
Idi na stranu - |listaj dalje|