fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vogosca_rat - 68468 - 11.04.2012 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

Veliki pozdrav za mog prijatelja


Kao prvo da pozdravim mog velikog prijatelja, ratnog druga i saradnika, Vasilja Košarca.

Hvala ti što si se javio i razbistrio situaciju koja je u mojoj glavi bila pomućena.

Pošto sam pročitao tekstove od Pentagona, koji piše o napadu na Olovo, postavio sam mu pitanje u kojem sam spominjao Ajdanoviće, Konjsko, Gradinu i Kruševo. Međutim on mi nije dao odgovor, nego je konstatovao da sam vrlo kratko vremena proveo na Olovskom ratištu, što je mogao pročitati iz mog pisanja.

Pošto Pentagon spominje da je pogođen naš tenk, zbog toga je kod mene napravio konfuziju u glavi da se to ustvari zvalo Kruševo a Kruška. Mislim da sam u nekim mojim ranijim tekstovima spominjao naše učešće na Kruški ali sam tada pisao sa puno manje detalaj nego sad, zbog ograničenosti broja znakova. Zbog slićnosti u nazivima, došao sam do pogrešnog zaključka.

Međutim, sada me je zbunilo i tvoje pisanje o tom našem napadu, zapravo, zbunio me je Mitrovdan koji navodiš kao datum tog dešavanja. Moje pitanje za tebe, dali je to bilo u novembru '94 ili krajem zime odnosno početkom '94 kako sam ja mislio? Ako je to bilo u novembru '94, kao što ti kažeš to znaći da je Polom i Moševačko brdo takođe bilo u novembru '94.

Pošto znam da si ti bio veliki poznavalac svih tih ratnih dešavanja, pa te molim ako se još uvjek sječaš datuma da pročitaš sve moje tekstove, napraviš ispravke u datumima ili detaljima koje ti lično znaš. Tvoj drug bi ti bio veoma zahvalan na tome!

To bi bilo od velike pomoći da se napiše realna knjiga sa tačnim datumima.

U svakom slučaju ti hvala što si se javio dopunio ta dešavanja i ispravio moju grešku.

Što se tiče D. M. , ja se slažem sa tobom da je on bio nenormalno hrabar i u dejstvima pod njegovom komandom, on je direktno učestvovao u borbama na terenu. Rijetki su bili takvi kao D. M. , osim našeg šefa i možda Anđića iz Hercegovine, ja ne znam nikoga ko je na taj način vodio svoje jedinice.

Ipak, moja konstatacija je da osim te hrabrosti, nije bio sposoban da izabere dobre pravce za napad, što se može vidjeti i iz tvog pisanja o dešavanjima na Kruški, kada su naši borci vidjeli šta se dešava i kako on vodi operaciju, samovoljno su počeli da se povlače iz te ofanzive. Našim saborcima se to nikada nije desilo na drugim ratištima.

Pozdravi svoju porodicu, naravno i Đošovu.
P. S.
Nadam se da ćemo se vidjeti kada budem dolazio tamo.
Idi na stranu - |listaj dalje|