fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

zaboravljeni - 68435 - 10.04.2012 : Zabranjeni - best (0)

Cvrletova i Šorkova pogibija


To jutro smo sjedili na nekim balvanima u selu Sitnica i pili kafu: Šorak, Cvrle, mali Fracuz, Sanitetlija i ja. Znali smo da se taj dan ide napred i razgovarali o tome kao i uvjek o onome (šta ako) pošto sam ja bio ranjen na Goraždu a Cvrle i Šorak su me tom prilikom nosili.

Počeli su da me zezaju da se ne brinem jer su oni tu ako bude trebalo da me ponovo nose, da bi Cvrle prokomentariso kako više neće nositi mene jer je on došao na svoju teritoriju (iz tog kraja su mu korjeni) i da će on tu ostati.

Na tu njegovu priču ja sam zagalamio i rekao da ne priča gluposti i da tog dana nigdje ne ide. Na tom nam je Šorak rekao da i on ima nekakav loš predosjećaj.

Moram napomenuti da sam i ja prije ranjavanja isto tako govorio Pokojnom Moci. Posle kafe smo se razišli i krenuli svako na svoj zadatak. Najprije je došla vijest da je Cvrle poginuo, što me je jako pogodilo, a pogotovu nakon one njegove jutarnje priče. Sat vremena kasnije dolazi za mene još strašnija vijest da je i Šorak poginuo. Tada je Draganovoj kćerci bilo oko 40 dana, a danas kada gledam nju kao da gledam njega.

Draganu Šorku su javili da su njegova dva mlada vojnika ranjena i on je pošao da ih vidi. Međutim, otišao je na pogrešnu stranu, tako da je neprijatelju pao u ruke. Našli smo ga tek poslije nekoliko dana. Po svemu sudeći, živ im nije pao u ruke ali se vidjeli da su ga nakon njegove smrti....

Neka im je vječna slava!
Idi na stranu - |listaj dalje|