fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

kosovski_boj - 68347 - 07.04.2012 : Dušan Internet - best (0)

Ko je pobijedio u Kosovskom boju?


Neko veče sam sjedio u veselom internacionalnom društvu, uglavnom nacije koje se mogu pronaći kod nas po BiH, a da se previše ne traži . A veselo je bilo, naravno, jer se pilo. Gdje se pije uvijek bude veselja, ali samo kada se pije do jedne tačke. Kada se pređe ta tačka, onda i ne bude više tako veselo. Isplivaju iz mozgovih dubina potisnute svakojake frustracije i kompleksi.

Moj kum, inače veseljak po prirodi, je niotkud izazvan postavio jedno jako glupo pitanje (ko kaže da ne postoje glupa pitanja?) i shvatio sam da nam se ta ključna granična tačka neizbježno približava. Da bi ispao faca pred rajom, sa smješkom me ukori:

 • "Kakav ste vi to Srbi narod kada slavite poraz na Kosovu?".

  Gdje ću kumu muslimanu, iako i nije baš neki vjernik, reći:

 • "Kume, pa vi ste živi dokaz da smo u stvari izgubili kosovski boj".

  Nema smisla! A htio sam u stvari reći, da bi nastavili u veselom raspoloženju: "JBG, kume nije važan povod, važno je da se slavi.", ali mi sveti Perun ne dade mira pa izustih:

  "Naravno, ako se uči iz neprijateljskih knjiga, da će se naučiti kako su Srbi izgubili, ali svako ko ima imalo mozga sam će moći zaključiti ko je u stvari pobijedio, jer je odavno poznato da pobjednička vojska uvijek ostane na bojnom polju, a poraženi pobjegnu što su otomanski napadači i uradili. Osim toga mi smo njihovog sultana ubili, a oni do našeg kralja Tvrtka nisu ni u mislima stigli. Kome je promaklo na časovima istorije da spomenem da je Tvrtko bio zvanični srpski vladar u vrijeme Kosovskog boja i koji se na sva zvona hvalio po Evropi pobjedom!"


  Ja rekoh pa vi vidite... Šta ćete... sa ovim... sada.

  U zdravlje, i ne zamjerite.
 • Idi na stranu - |listaj dalje|